МВР за предстоящите избори: Е дин глас струва от 100 до 150 лв.

Политика
14:42 - 07 Октомври 2024
1405
МВР за предстоящите избори: Един глас струва от 100 до 150 лв.

Трима са задържаните след провеждането на специализирана полицейска акция, насочена към противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство и правата на гражданите, заяви на брифинг пред журналисти комисар Марин Димитров, началник на отдел "Охранителна полиция и КАТ" при Областна дирекция на МВР - Бургас. Той представи резултатите досега от продължаващата и в момента акция на територията на общините Средец, Карнобат и Сунгурларе, в която участват и екипи на жандармерията.

В рамките на специализираната операция се проверяват търговски обекти и места, където се дават бързи кредити. "Няма нещо, което да е по-различно от предишни избори като методи, които купувачите използват. Вече можем да предположим, че цената на един глас варира от 100 до 150 лв., като това е сумата, която се натрупва под формата на вересия", заяви Марин Димитров. 

Задържаните в настоящата акция са служители на търговски обекти в град Карнобат, село Грозден в община Сунгурларе и село Драчево, община Средец. В тях са установени тетрадки със списъци с имената на над 50 лица, като срещу всяко едно от тях има отбелязани суми, които се натрупват под формата на вересия с определен лимит. 

Няма данни задържаните да са участвали в подобен тип дейност на предходни избори, допълни комисар Димитров. Предстоят допълнителни процесуално-следствения действия по образуваното досъдебно производство.