На 4-и април: Христо Иванов кръстосва шпага с Борисов и Нинова в София?

Новини
16:00 - 17 Февруари 2021
3801
На 4-и април: Христо Иванов кръстосва шпага с Борисов и Нинова в София?

Шефът на ДБ Христо Иванов почти сигурно ще се изправи срещу премиера Бойко Борисов и соцпредседателката Корнелия Нинова в София на изборите на 4-и април, като водач на 25-и МИР. Тъкмо в този район обичайно се провежда лютата битка на партийните лидери и тези избори няма да направят изключение.

Самият Иванов не потвърди, че ще е начело на партийната листа в столицата, но пъзелът се подреди, след като тъмносиният ген. Атанас Атанасов издаде в тв ефира, че ще бъде водач на тъмносинята листа в 23-и МИР в столицата.  Това означава, че в най-тежката битка в София ще се впусне не той, а бившият правосъден министър.

За сега няма да обявяваме листи и имена, ще обявим, когато му дойде моментът, обясни пред Lupa.bg лидерът на „Демократична България”.

Що се отнася до това на какъв принцип са си разпределили местата „Да, България” и ДСБ, Иванов обясни: „Не сме изхождали от пропорции, а от качеството на хората, адекватност в конкретните райони и т.н. Много по-сложен е алгоритъмът, обясни Иванов.

Шефът на ДБ сподели, че обединението си има комуникационен план и действа по него.   

На въпрос дали в листите на десницата има популярни общественици - музиканти, актьори, писатели, Иванов се пошегува: „Както се казва, може и огнедишач да имаме, но за момента няма да обявяваме тези неща.”

Преди няколко дни, неофициално стана ясно, че премиерът Бойко Борисов и соцлидерката Корнелия Нинова ще премерят сили в 25-и МИР в София на изборите. В Перник начело на партийните списъци ще бъде финансовият министър Кирил Ананиев. Просветният министър Красимир Вълчев пък ще поведе листата в Стара Загора. 

Шефката на БСП и министър-председателят ще се състезават и в Пловдив, където Нинова също води червената листа.

Ожесточена изборна битка се очертава и в Кърджали. Тамошната листа на ГЕРБ ще води парламентарната шефка Цвета Караянчева, а срещу нея ще се изправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.