На бял кон: Станишев се завръща, повежда листата на БСП в Стара Загора?

Калоян Паргов ще оглави списъка в лидерския 25-и район

Новини
16:25 - 10 Септември 2024
3391
На бял кон: Станишев се завръща, повежда листата на БСП в Стара Загора?

За изненада на всички, бившият президент на ПЕС Сергей Станишев се връща в родната политика с номинации от структури на БСП в София и Стара Загора, твърди Епицентър.бг.

След като Корнелия Нинова и антуража й, вече не е на върха в партията, връщането на топ социалиста в редиците стана възможно. Още повече, че тъкмо сега коалицията има нужда от голям авторитет и компетентност, за да оправя имиджа на Столетницата. 

Твърди се, че Станишев ще води листата в Стара Загора.Начело на софийските листи ще застанат нови лица, тъй като досега те бяха водени Георги Свиленски, Христо Проданов и Корнелия Нинова. А според запознати в бъдещите листи на левицата нямало да има „корнелианци“.

За 23-и столичен район се спрягат Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение, и Благовест Кирилов, който беше депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото народно събрание.

За централния 24-и район вариантите били два – Гергана Алексова, която дълги години бе съветник в Столичния общински съвет, и Атанас Атанасов, представител на Младежкото обединение.

В т.нар. лидерски 25-ти район, като водач на левицата се очертава Калоян Паргов, председател на Стратегическият институт за национални политики и дългогодишен лидер на БСП-София. Паргов има и номинации от различни червени структури в страната, но държал на столицата.