На финала: Лудогорец завърши по шампионски, ЦСКА оцеля във Варна

Спорт
22:39 - 22 Май 2022
5340
На финала: Лудогорец завърши по шампионски, ЦСКА оцеля във Варна

Шампионът Лудогорец победи с минималното 1:0 носителя на Купата Левски в двубой от последния 31-ви кръг на efbet Лига. Единственото попадение на стадион „Георги Аспарухов“ вкара Сисиньо преди почивката.

За „сините“ днешната загуба е първа у дома от началото на календарната 2022-а година. Другото поражение за тима, воден от Станимир Стоилов, отново дойде срещу Лудогорец, но в Разград.

Разградчани донякъде взеха реванш от столичани, които ги отстраниха на полуфиналите от турнира за Купата на България с две победи.

След поражението Левски финишира четвърти в крайното класиране на efbet Лига с актив от 52 точки. Бронзовите медали са за Ботев Пловдив. По същото време „канарчетата“ сразиха с 2:1 Славия и събраха 53 точки.

Загубата по никакъв начин не вгорчи настроението на „Герена“. По трибуните привържениците на Левски си спретнаха поредния празник с иновативна хореография и безрезервна подкрепа към любимците си.

Сблъсъкът между Левски и Лудогорец беше и нещо като превю на Суперкупата. Именно тези два тима ще спорят за трофея в началото на следващия сезон.

Черно море и ЦСКА завършиха 0:0 в последния мач за двата отбора през сезон 2021/2022. Двубоят във Варна бе равностоен, като повечето чисти положения бяха за домакините, но Димитър Евтимов направи няколко добри спасявания и така запази равенството на "Тича".

Армейците завършаха мача с 10 души, след като капитанът Мено Кох бе изгонен в 95-ата минута на мача.

Тимът на Алън Пардю финишира на второ място в крайното класиране с 58 точки, докато възпитаниците на Илиан Илиев са на 5-а позиция с 47 точки на сметката си.