НА КРЪСТОПЪТ: Или БСП се разделя с Нинова, или електоратът - с БСП

Опозиционното крило в Столетницата излезе с апел за обновление на лидерството в партията преди изборите

Политика
15:02 - 28 Юли 2022
12212
НА КРЪСТОПЪТ: Или БСП се разделя с Нинова, или електоратът - с БСП

Спасяването на БСП минава през смяната на ръководството още преди предсрочните парламентарни избори. Така звучи позиция на опозиционното крило в партията "Социализъм XXI век", чийто членове са лица като Георги Пирински, Велислава Дърева, Антон Кутев, Валери Жаблянов. 

В позиция за бързо обновление те пишат: 

"С наглия отказ да понесе политическата си отговорност за превръщането на БСП в патерица на десницата и незабавно да освободи председателския пост, Корнелия Нинова обрича не само БСП, но и левицата в България на ново катастрофално поражение на предстоящите избори!

Това е връх на предателството на това ръководство не само към каузата на левицата, но и към върховните национални интереси на страната за опазването на България от въвличане в задаващия се гибелен военен конфликт в Черноморския регион".

И сочат, че отговорността за този крах лежал именно на

председателка-узурпатор, както наричат Корнелия Нинова,

на властта в партията и на нейните видими и задкулисни крепители!

"Валсът е последен! Или БСП ще се сбогува с Нинова, или гражданите ще се сбогуват с БСП!", изрично предупреждават социалистите. 

Те добавят:

"За пореден път призоваваме за радикално демократизиране на БСП чрез ново обединяващо ръководство, нова лява платформа и изцяло обновени кандидатски листи!

Решаващите стъпки за формирането на обединен ляв фронт с

изцяло обновена БСП, способна да гради принципно взаимодействие с всички леви формации и движения, за да отстоят националния суверенитет на България в сегашния свръхкристичен момент за националната сигурност на страната,

както и за гарантиране на ново качество на политиката и на дейността в 48-ото Народно събрание!

Свикване на извънредно заседание на 50-ия Конгрес в десетдневен срок, което да вземе спешни решения за изход от нова катастрофа за БСП, към която безразсъдно я Нинова и съучастниците й, вкопчени в постовете си с цената на заличаването на левицата в България за години, а може би и десетилетия напред".