На Салма Хайек й писна ролята на на секси изкусителка

В петък актрисата ще ни забавлява в "Професия: Стриптийзьор 3"

САЩ
23:06 - 07 Февруари 2023
4857
На Салма Хайек й писна ролята на на секси изкусителка

Спокойно можем да кажем, че Салма Хайек отдавна е успяла да избяга от образа, с който проби в киното - този на секси изкусителката.

В ново интервю за „GQ” мексиканската актриса признава, че именно това я е тормозило с години. Хайек казва, че ролята ѝ в "От здрач до зори" (1996 г.) е била малка и тя не е очаквала хората толкова да се впечатлят от нея.

И най-вече заради прословутата ѝ сцена, в която танцува със змия около врата си. Според Хайек обаче, именно тази роля довежда до вкарването ѝ в определен типаж на секси изкусителката, която не може да бъде умна или забавна, а просто секси.

А това не се променя и след номинацията ѝ за Оскар през 2002 г. за "Фрида". Нещо повече, Салма Хайек казва, че впоследствие повечето роли, които са ѝ били предлагани, са били същите. А най-лошото е, че тя през цялата си кариера е искала да играе в комедии, но никой не ѝ е давал тази възможност. Това обаче се променя, когато се запознава с Адам Сандлър, който я е включил в комедията "Дърти хлапета" (2010 г.).

В момента Хайек е доволна, че се снима във филми от всякакъв жанр и то в период от живота си, в който през 90-те години са ѝ казвали, че вече няма да работи и никой няма да се интересува от нея.

Още от този петък, 10 февруари, ще можем да видим точно колко и забавна и секси е Салма Хайек в "Професия: Стриптийзьор 3".