На старта на "Капките" Тома победи като Данчо Караджов

Владо Михайлов възхити с имитацията си на Дони, Димо Алексиев и Ралица Паскалова влязоха в шоуто като един участник

Шоу
23:21 - 19 Февруари 2023 (обновена)
10671
На старта на "Капките" Тома победи като Данчо Караджов

Тома е големият победител в първия епизод на новия сезон на „Като две капки вода“. Той се преобрази в легендата на българския рок Данчо Караджов и стопли сърцата на зрителите с нежната балада на „Сигнал“ „Сбогом“. 

Сезон 11 на имитаторското шоу "Като две капки вода", което вече ще се излъчва на живо в неделя, вместо както досега в понеделник, започна с почит към легендарното предаване на Кеворк Кеворкян "Всяка неделя". Затова и новият сезон на предаването на Магърдич Халваджиян, което е под надслов "Сезон Неделя" стартира с познатата на много зрители аудио-визуална заставка на "Всяка неделя".

За любовта на зрителите и на журито ще се борят актьорите Христо Гърбов, Владимир Михайлов, Христо Петков, Яна Маринова, Димо Алексиев и Ралица Паскалева като дует и певците Тома, Керана, Дара Екимова и Кали.

Деветимата участници, които ще се борят за победата в шоуто, три месеца, имаха право в първата вечер да изберат сами кой певец да имитират. В следващите неделни вечери съдбата им е в ръцете на бутона на късмета.

Вечерта беше открита от музикалната фурия Кали. Тя завладя сцената с мощната енергия на гръцката поп сензация и победител в “Евровизия” 2005 година - Елена Папаризу. Кали се представи с песента “Dinata, dinata”.

"Избрах си песен, която никога не съм пяла. Надявам се да направя силно представяне, както посланието в нея", коментира Кали.

Актьорът, познат с десетки роли в киното, театъра и телевизионни предавания Христо Гърбов запя с характерния глас на легендата Сашо Роман. Той  развълнува с изпълнението си на обичаната песен “Мой ангеле”.

„Като имитация не може да ми се опре образ, но като пеене не е сигурно. Избрах си тази драматична балада, защото страшно ме трогва", сподели Христо Гърбов.

Сцената преля от сила и енергия, защото Дара Екимова се превърна в боец, изпълнявайки хита “Fighter” на Кристина Агилера.

"Всеки ден се стремя да спечеля доверието на публиката. Искам да се науча да бъда по-търпелива. Понякога съм и прекалено педантична и си преча. Капките са като тренировъчен лагер за мен!“, категорична бе дъщерята на Дими от "Сленг".

Тома Здравков излезе под прожекторите в обувките на емблематичната икона на българския рок - Данчо Караджов. Младият рокаджия изпълни хита на "Сигнал" не пред когото и да е, а пред самия Данчо Караджов. Емблематичният рокаджия от по-старото поколение толкова се разчувства, че стана на крака и така изслуша имитацията на своя по-млад колега.

Цялата зала стана на крака да аплодира Тома, а самият Данчо Караджов се просълзи и благодари на Тома. "Ти си невероятен музикант, невероятен певец и невероятен приятел", каза развълнуван оригиналният фронтмен на "Сигнал". Дори строгият Фънки се разчувства и каза на Тома: "Евала, брат, размаза ни!" Тома бе поздравен за силното си изпълнение на "Сбогом" и от Хилда, Веско Маринов и Магърдич.

Актрисата и продуцент Яна Маринова смени своето амплоа напълно. Тя изостави женствеността си, за да се преобрази в мъжки образ - корейската звезда PSY, пленила целия интернет. Яна пя и танцува емблематичния танц “Gangnam style".

"Мразя компромисите и обикновено се справям с най-трудните моменти в живота си с усмивка. Най-много обичам да пея по душа и в планината. Не ми пука да се изложа“, отсече Яна.

Актьорът от Народния театър Христо Петков впечатли като фронтмена на синт-поп групата „Depeche Mode“ - Дейв Геън. Той изпълни една от най-разпознаваемите песни на всички времена - “Personal Jesus”.  Той беше убиецът в сериала „Дяволското гърло", извергът в последния сезон на „Под прикритие”, както и изродът в човешка кожа във филма на Мартин Макариев „В сърцето на машината".

„Моят характер е много благ. Аз съм слънчев, весел и усмихнат. Притеснителен съм. Обичам трудните моменти и вярвам, че най-много се научава от провала. От малък съм голям фен на това парче", разкри Христо.

Още един любимец на публиката - Владимир Михайлов влезе в новия сезон на "Като две капки вода". Актьорът и музикант с много таланти взриви сцената като Дони от култовия дует Дони и Момчил. Владо избра да изпълни “Мания”, като буквално бе неузнаваем и възхити както компетентното жури, така и публиката с майсторската си имитация.

Звездата от сериала "Братя" и рок операта "Исус Христос суперзвезда", който е и вокал на групи като "Сафо", "Сленг", REWIND! и P.I.F. и е пял два пъти на "Евровизия" показа невероятния си артистичен и певчески талант в образа на ранния Дони.

„Да забавляваш хората не е най-лесното нещо на света. Избрах моя любима песен, защото мисля, че съм единственият, който може да  имитира Дони без помощни средства“, каза с усмивка Владо Михайлов, намеквайки, че има характерен нос като Дони.

Великата Лайза Минели запя на сцената на шоуто, а в нейните обувки влезе Керана. Юлия Йорданова, както е истинското име на певицата, запя като носителката на четирите най-престижни награди - „Оскар“, „Еми“, „Грами“ и „Тони“.

„Моят темперамент е буен и непредвидим. Ако можех да избирам, бих искал да не му пука толкова в този живот. С „Капките“ ще преодолея страха си да се изложа публично", каза Керана.

В сезон "Неделя" за първи път има дует, който ще се състезава като един човек, наравно с останалите участници. Заедно под прожекторите на сцената, рамо до рамо отново излязоха обичаните актьори от „Откраднат живот“ и водещи на „Игри на волята“ Димо Алексиев и Ралица Паскалева, които влязоха в образите на Кайли Миноуг и Ник Кейв и изпълниха емблематичната дуетна балада Where the Wild Roses Grow. 

В „Капките“ ще се подкрепяме и няма да се даваме", казаха Ралица и Димо.

Следващата неделя предстоят много изненади и истински предизвикателства пред звездите в шоуто, които ще трябва да имитират образи, различни от очакванията им.

Керана ще трябва да имитира Оркестър Камчия, Владимир Михайлов ще влезе в образа на Мадона, Христо Петков ще бъде Росица Кирилова, а Христо Гърбов – Afroman. Бутонът на късмета отреди на Димо Алексиев и Ралица Паскалева дуетно изпълнение с хит на Aqua, на Кали – американската рап звезда LIZZO, на Дара – хит на Криско, на Тома – парче на кънтри иконата Шаная Туейн, а на Яна Маринова гореща песен в образа на Никол Шерцингер.