На вниманието на БАБХ: Кучета умират в агония в развъдник (Видео с тежко съдържание)

Условията на живот в обора са потресаващи

Новини
16:36 - 20 Декември 2023
4680
На вниманието на БАБХ: Кучета умират в агония в развъдник (Видео с тежко съдържание)

От Бургаската организация Animal Hope Bulgaria - Burgas сигнализираха за незаконен развъдник, където животните умират в агония, а условията на живот са потресаващи. Развъдникът се намира на 4 км. от град Средец. Повечето четириноги са на по-малко от годинка, а не са оцелели или са с редица заболявания. Lupa.bg научи, че животните са се търгували в сайтове за продажба и в групи във фейсбук. Цената им е била между 500 и 1500 лева, зависи от породата.

"Ето такива са условията там. Когато отидох тръпки ме побиха, кой знае колко животни са си отишли там. Обор, който е преграден на няколко клетки, ужасно студено, миризливо, отникъде не влиза свеж въздух. Това, което разбрах от хората е, че собственикът на развъдника не е в България, изпращал е пари на гледачите роми, които са усвоявали парите без да се грижат за кучетата там. Резултатът от тяхното гледане е 3 антисоциални животни, немската овчарка Хепи и двете бебета на мама Дейзи" - пишат от организацията и публикуват клипа, където се виждат труповете на животните, които са нямали късмет да оцелеят в обора. 

Животните са отглеждани в примитивни условия, без да се полагат за тях адекватни грижи и ветеринарномедицинско обслужване. Кучетата не са идентифицирани и ваксинирани. Потресени от видяното се надяват БАБХ най-после да вземе мерки и да започне да работи, за да няма такива ужасяващи гледки.