НА ВНИМАНИЕТО НА БАРОВЦИТЕ: Остров Пукет затваря плажовете

Тайландският курорт взима строги мерки срещу коронавируса

Свят
17:30 - 30 Март 2020
2275
НА ВНИМАНИЕТО НА БАРОВЦИТЕ: Остров Пукет затваря плажовете

Популярният тайландски островен курорт Пукет затвори плажовете си, ограничи достъпа за външни лица и се подготвя да затвори летището, полагайки усилия да ограничи разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Губернаторът на Пукет Пхакапхонг Тавипатана забрани влизането и излизането на превозни средства от Пукет от днес до 30 април и издаде заповед за затваряне на летището на острова от 10 до 30 април.

Всички плажове, както и квартала на червените фенери, трябва да затворят, гласи наредба, издадена в събота.

Миналата седмица тайландското правителство обяви извънредно положение, затвори границите за туристи и препоръча на хората да си останат вкъщи. Пукет, подобно на столицата Банкок, разпореди, че на ресторантите им е позволено само да предлагат храна за вкъщи и доставки. В курорта бяха затворени и кината, спортните арени, салоните за масаж, водните паркове и зоомагазините.

Туризмът осигурява около 10 процента от брутния вътрешен продукт на Тайланд, а Пукет е много популярна туристическа дестинация. Тайланд е отчел спад от приблизително 40 процента в туристическия поток спрямо миналата година заради коронавируса.

Остров Пукет е любимо място на баровци от различни континенти.