Надал пречупи неуморимия Медведев и триумфира на US Open (видео)

Тенис
10:11 - 09 Септември 2019
4745
Надал пречупи неуморимия Медведев и триумфира на US Open (видео)

Рафаел Надал триумфира на US Open в зрелищен финал срещу Даниил Медведев, който спря нашия Григор Димитров на полуфиналите. Испанецът победи в драматичния петсетов мач със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4, продължил пет часа на централния корт "Артър Аш".

Надал спечели първите два сета и всички по трибуните очакваха, че ще затвори мача. В третата част Матадора дори направи пробив, но последва рязък обрат. Медведев не се предаде и изравни резултата до 2:2. В решителния пети сет Надал стигна до два пробива и поведе 5:2. Руснакът отново се върна в играта и имаше шанс дори да изравни геймовете, но в крайна сметка Надал се наложи с 6:4 и така вдигна трофея.

С успеха си в Ню Йорк Надал вече има 19 титли от Големия шлем и се доближи на една от рекорда на Роджър Федерер. Това е четвъртият път, в който той стъпва на върха на US Open и по този начин се изравни с Джон Макенроу и остава на една титла от рекордьорите Джими Конърс, Федерер и Пийт Сампрас.

"Победата е толкова важна за мен. Особено след като мачът ставаше все по-труден. Успях да задържа нервите си. Това беше луд мач и съм много развълнуван. Даниил е само на 23 години и начинът, по който се бори и променяше ритъма на мача, беше впечатляващ. Той ще има много други възможности", коментира шампионът.

Снимка: БТА