Надежда Нейнски към властта: Не мълчете за Христо Грозев, извикайте Митрофанова

Русия
10:19 - 27 Декември 2022
3364
Надежда Нейнски към властта: Не мълчете за Христо Грозев, извикайте Митрофанова

България не трябва да подминава случая с Христо Грозев с мълчание и трябва да извика руския посланик у нас. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски пред Нова телевизия по повод случая на разследващия журналист, който беше обявен за федерално издирване от Москва.

"Това е част от политиката на сплашване, която Русия води не само спрямо опозицията в собствената си страна, но и срещу чужди граждани и журналисти, които си позволяват да казват истината.

А истината не е на особена почит сред държавното ръководство в Москва и тя няма как да има успешна пропагандна машина, ако има хора като Христо Грозев, които разобличават  това, което Русия прави", категорична е Нейнски.  

По думите ѝ българската държава трябва да реагира остро на опита за сплашване и саморазправа с един журналист, който върши своята работа.

„Ще бъде много унизително за България, ако подмине този случай с мълчание. Мисля, че трябва да бъде извикан руският посланик и да бъде дадена гласност на случая в европейските институции”, подчерта тя.