Надежда за Берое и Пирин, Спартак и Септември изпаднаха

Хебър постигна успех при визитата си на Ботев (Враца)

Спорт
21:25 - 31 Май 2023
3565
Надежда за Берое и Пирин, Спартак и Септември изпаднаха

Берое и Пирин завършиха 1:1 в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига след късна драма в Стара Загора и по този начин оставиха до последно интригата за баража за оцеляване.

Васил Василев откри резултата под Аязмото в 31-вата минута, а дълбоко в добавеното време Даниил Кондраков (90+9') изравни от дузпа.

Заралии вече виждаха победата, която щеше да им гарантира мястото в елита и през следващия сезон. Сега някой измежду Берое, Пирин и Хебър ще трябва да се изправи срещу третия от Втора лига

Отборите на Спартак (Варна) и Септември са тимовете, които изпадат директно. Това стана ясно кръг преди края на надпреварата в групата на тимовете борещи се за спасение в елита.

Двата състава се изправиха един срещу друг във Варна, като “соколите” стигнаха до победата с 1:0. Това обаче не помогна на тима, защото Хебър постигна успех при визитата си на Ботев (Враца).

Така кръг преди края двата отбора изостават с четири точки от мястото за бараж за спасение и няма как да стигнат до бленуваното оставане. По този начин два отбора додени от легенди на родния футбол - Димитър Димитров и Красимир Балъков изпадат във Втора лига.

Така двата тима се изравниха по точки - по 25. Хебър обаче вече е с 29 и няма как да бъде догонен от Спартак и Септември.