Нахутена салата с нар и сирене

за 4 порции, 25 мин

Кухня
10:26 - 29 Юли 2019
2182
Нахутена салата с нар и сирене

Продукти

1 червенa чушка

2 домата

1 глава червен лук

1 нар

1/4 връзка копър

1/2 връзка кориандър или магданоз

500 г сварен и орцеден нахут – може от консерва

1 лимон на сок

1-2 с.л. оцет

4 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

1 щипка смлян кимион

1 щипка джинджифил на прах

100-150 г бяло саламурено сирене.

 

Приготвяне

Почистената чушка се нарязва на ленти.

Доматите се нарязват на ленти, като може да се махне меката вътрешност.

Лукът се нарязва на тънки ивици.

Изваждат се семенцата на нара.

Наситняват се копърът и кориандърът.

Нахутът се изплаква и се отцежда.

Смесват се лимоновият сок, оцетът, зехтинът, сол, черен пипер, кимионът и джинджифилът.

Нахутът се смесва със зеленчуците, нара и билките. Полива се с дресинга и се разбърква.

Гарнира се с натрошеното сирене.

По същия начин може да се приготви бобена салата.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев. Търсете новия брой с акцент "Свежо зелени летни сарми".

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.