Най-добре англоговорящите да не пращат и атлети на Зимните игри в Китай

Спортът не е туристическа резервация и в него няма място за All inclusive, квоти и синтетични хормони

Коментар
17:33 - 08 Декември 2021
5352
Най-добре англоговорящите да не пращат и атлети на Зимните игри в Китай

Подкокоросани от САЩ (естествено) останалите англоговорящи държави, набедени за създателки и пазителки на модерната либерална демокрация – Канада, Австралия, Нова Зеландия и Великобритания вкупом обявиха, че възнамеряват да бойкотират Зимните олимпийски игри в Пекин.

Бойкотът се изразява в неприсъствие на министри и други официални лица на Игрите и е заради репресиите срещу определени групи в Китай, особено срещу мюсюлманското малцинство уйгури в провинция Синдзян.

Да не остане назад от тренда и заместник-председателката на Европейския парламент Никола Беер се обяви в полза на пълен бойкот на Олимпиадата през 2022 г. в Пекин.

А в името на феърплея би било най-добре англоговорящите да обявят тотален бойкот и да не изпращат в Китай не само дипломати и официални лица, но и спортисти.

Защото точно от посочените държави тръгва най-бруталното извращение в съвременния спорт – допускането до състезания на лица с полова идентичност, каквато те сами си определят. В общия случай – биологично родени мъже развяват плитки и импланти в женските спортове.

Новозеландката Лоръл Хъбърд, изживявала се до 35-ата си годишнина като мъж на име Гавин, се провали в женските щанги на Олимпиадата в Токио, но това не направи участието ѝ по-малко скандално

Неясно по какви причини МОК и присъдружните му организации са решили, че характерният за туризма All inclusive има място и в спорта и още повече – изтласкването на биологичните жени за сметка на индивиди с грешния джендър е честно. Да си направят олимпиада за индивиди с разчупена полова идентичност и там да се състезават със себеподобни, да си мерят нанограмите синтетични хормони и да си обменят сълзливи истории за смяна на пола и дискриминация.

Така че – за благото на истинския спорт и в името на феърплея – стойте си у дома. Това вече сте го играли на Олимпиадата в Москва през 1980 г.

Причината е същата – политическа.

А представа си нямам, защо някои твърдят, че допинг скандалите при такъв сценарий щели да намалеят поне двойно...