Най-грозното куче във Великобритания се спомина на 16-годишна възраст

Състоянието му се влошило след разходка

Новини
13:10 - 27 Март 2019
14832
Най-грозното куче във Великобритания се спомина на 16-годишна възраст

Чейс, известен като най-грозното куче във Великобритания, се спомина на преклонната 16-годишна възраст, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Неугледният представител на породата Китайско голо качулато куче се прочу покрай участието си в съревнованието Най-грозното куче в света. В надпреварата, организирана в Петалума, Калифорния, Чейс, който страдаше от перде на едното око, нямаше зъби и демонстрираше рачешка походка, се класира на трето място. 

Стопанката на грозноватия дребосък Сторм Шейлър от Нийт, Южен Уелс, която е била да Чейс в последните му мигове, споделя, че не може да опише с думи колко ще й липсва нейният питомец. 

”Той обичаше да се прави на шеф и лаеше настойчиво за вечерята си. Същевременно беше гушкав. Дори накрая Чейс не изгуби живеца си. Той отслабна много и престана да се храни и да пие вода.

Направените от ветеринар кръвни тестове показаха, че страда от панкреатит. Въпреки че изглеждаше окаяно, Чейс никога не даде вид, че се е предал. В деня преди кончината му бяхме на разходка в планината, но след това нещата се влошиха. Радвам се, че той вече не страда”, разказва Сторм Шейлър. „Чейс ще ми липсва безмерно. Той беше малко куче с голяма индивидуалност. Никой никога няма да го замести. Чейс беше единствен по рода си”, допълва стопанката.