Най-лошите трансфери за сезон 2022/23

Спорт
15:24 - 13 Юни 2023
1684
Най-лошите трансфери за сезон 2022/23

Този сезон много футболисти тотално разочароваха, въпреки че за тях бяха платени големи суми. Някои от тях се завърнаха, някои се преместиха като свободни агенти, за някои бяха платени до 100 милиона евро, само за да се види накрая, че са сбъркали.

Клубовете във Висшата лига се оказаха лоши в оценката на нови попълнения, а клубове от Италия, Германия и Испания не изостават...

Сайтът Goal.com обяви най-лошите трансфери през сезон 2022/23.

Ще започнем от 10-то място, а там е Калъм Хъдсън-Одой, който премина от Челси в Байер Леверкузен. Топли повече пейката, отколкото да бе на терена.

До върха: Антони от Манчестър Юнайтед, Садио Мане от Байерн, Михайло Мудрик, за когото Челси плати 100 милиона евро, Джеси Лингард от Нотингам Форест, Калвин Филипс, за когото Манчестър Сити плати 42 милиона паунда, за да доведе от Лийдс, и той почти ако не играеше.

На четвърто място е Сержиньо Дест, който бе привлечен под наем от Милан, но италианският клуб го изхвърли от отбора. Лошата форма накара "росонерите" да не го купуват.

Третото място се държи от Марк Кукурея, когото Челси купи от Брайтън за 63 милиона паунда. "Сините" много се надяваха този футболист да реши проблемите им в защита, но сгрешиха. Заедно с Мудрик те са най-лошите попълнения на Челси този сезон.

Второто място е за преминалия в Тотнъм Ричарлисон. Лондончани платиха 60 милиона паунда и очакваха много от него, а той игра скромно. Липсваше му плам, острота, агресивност и смъртоносност пред противниковите голове, които имаше в Евертън. Затова Антонио Конте не се довери на бразилеца и го сложи на пейката.

На първо място е завърналият се в Ювентус Пол Погба. Като свободен агент той реши да напусне Манчестър Юнайтед и да се присъедини към "Старата госпожа". Французинът тотално падна физически, като за първи път започна като титуляр през май срещу Кремонезе, когато се контузи след само 23 минути игра. Заради контузии и лични проблеми не успя да се превърне в основен играч за „бианконерите“. Тиражира се информация, че французинът отново ще смени обкръжението си.