Най-малко 11 убити при руски обстрел в Запорожие

По информация от украинските власти ракети са поразили две многоетажни сгради

Украйна
13:09 - 07 Октомври 2022
2034
Най-малко 11 убити при руски обстрел в Запорожие

Най-малко 11 души бяха убити при руски обстрел на жилищни сгради в югоизточния украински град Запорожие, предаде ДПА, позовавайки се на властите.
21 човека са били спасени. Някои от тях са тежко ранени, заяви днес украинската Гражданска отбрана.

На публикувани снимки се вижда как спасители претърсват развалините. По информация от украинските власти ракети са поразили две многоетажни сгради вчера.

Запорожка област е един от четирите украински региона, която Русия обяви миналата седмица, че е анексирала, заедно с Херсонска, Донецка и Луганска област. Руската армия е окупирала около 70 процента от региона, но не контролира административния му център - град Запорожие.
Междувременно британски експерти в сферата на отбраната публикуваха оценки, според които Украйна вероятно е пленила от началото на войната най-малко 440 руски танка и около 650 други бронирани машини. Те отбелязаха, че на плененото руско оборудване се пада голям дял

"Потенциално повече от половината от настоящите танкови сили на Украйна са съставени от пленени машини", написа британското министерство на отбраната в най-новия си информационен бюлетин. Провалът на руските екипажи да унищожат оборудването си преди да отстъпят или да се предадат "подчертава тяхната лоша подготовка и ниските нива на военната им дисциплина", пише още във всекидневната сводка.

От началото на руската инвазия министерство на отбраната на Великобритания публикува информация, събрана от разузнавателните ѝ служби, отбелязва ДПА. Москва обвинява Лондон, че провежда целенасочена кампания за дезинформация.от украинската военна техника.