Най-популярните плажни храни по света

Любопитно
13:11 - 07 Август 2024
644
Най-популярните плажни храни по света

Разравянето на горещия пясък с пръстите на краката ни и печенето на слънце са основни елементи от всяка плажна ваканция, но какво ще кажете за храната? Независимо на кой плаж по света се намирате, когато огладнеете, има вероятност да намерите нещо за ядене в близко плажно заведение.

Плажовете по света предлагат невероятно вкусни храни. Независимо дали са приготвени от крайпътно камионче за храна, кухня на ресторант или се продават директно на плажа, те са още по-вкусни с гледка към морето или океана. Ето какво можете да хапнете бързо на различни плажни ивичи по света.

Бял ориз с манго

Белият ориз с манго, който присъства в менюто на почти всички десерти в Тайланд, е национално лакомство, на което е най-добре да се насладите на открито.

Пържена риба и картофи

Подобно на Великобритания, рибата и картофите са неразделна част от австралийската диета, особено ако са придружени с бутилка охладена бира на брега.

Queijo coalho grelhado

Популярна и евтина закуска за посетителите на плажовете в Бразилия, сушеното сирене се приготвя на скара с дървени въглища, често поръсено с риган или сос с вкус на чесън.

Гранита и бриоша

Ако има храна, която да олицетворява сицилианското лято, това са гранита и бриоша. Това ледено лакомство се предлага с много вкусове, като пъпеш, ягода, шоколад, шамфъстък и кафе. А вкусната тайна се крие в потапянето на хляба, наподобяващ бриоша, в гранитата.

Пикантно пиле

Пикантното пиле "джърк", което обикновено се сервира с боб и ориз, често се пече на скара пред вас на плажа в Ямайка. 

Хавайски лед

За разлика от снежните конуси, в които се използва натрошен лед, ледът за хавайския лед е ситно смлян, което позволява по-добро абсорбиране на сиропите в сравнение с натрошения лед. Сред популярните вкусове са гуава, ананас, кокосов крем и маракуя.

Сардини на скара

Шишчетата от сардини на скара, които са традиционни за провинция Малага, са задължителни по плажовете на този испански регион.

Октопод на скара

Подправен само със зехтин, този октопод на скара с гръцка салата и тарама (предястие от рибен хайвер) ви кара да разберете, че сте на гръцки плаж.

Гуакамоле и тортила чипс

През 16 век ацтекските жени приготвят купички с ахуакамоли или гуакамоле, за да зарадват ацтекския император Монтесума. Днес в Мексико и по целия свят гуакамолето и тортила чипсът все още са перфектната комбинация за плажна бърза закуска.