Най -точният хороскоп за 14 февруари

Астро
06:54 - 14 Февруари 2022
4161
Най-точният хороскоп за 14 февруари

В първия работен ден, 14 февруари, Луната за пореден ден е в чувствителния емоционален знак Рак. В часовете до обяд тя все още ще бъде в предизвикателен неблагоприятен аспект с Меркурий и Плутон в Козирог, затова първата половина от деня се очертава доста напрегната и конфликтна в публичното пространство.

Най-голямата опасност е, че ще има опити за силен натиск, манипулиране на информация и хора, конфликтни ситуации между прокуратурата и управляващите, между управляващите и опозицията, в средите на медиите и транспорта, в учебни заведения и т.н. И днес е повишена опасността от по-сериозни ПТП-та, от агресия между ученици в училищата. Хората напоследък са много изнервени, а при Луна в Рак – реагират много емоционално. Мои познати ме питат „защо напоследък прогнозите ти са така негативни?“ Ами, при такива планетни разположения и при такава остра конфронтация в държавата ни и нестабилност за мира в световен план, как да се настроим позитивно?

Позитивизмът е черта от характера, която не е присъща на всеки човек. Но можем да „работим“ активно в тази насока, въпреки негативните звездни разположения.

Първата половина от деня е по-неблагоприятна за родените през трета декада, с Асцендент и други рождени планети в хороскопа в последните 6-7 градуса на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен за представителите на трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Не предприемайте риск, сдържайте емоциите, не реагирайте агресивно и не позволявайте да ви манипулират. Изслушвайте хората, проявявайте разбиране и повече състрадателност. Ако можете, помогнете, но не вредете. Предпазвайте се от инциденти и интриги.

Луната в Рак ще оказва по-благоприятно влияние върху психическото и физическо състояние на родените под знаците и най-вече през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. „Здравословната доза“ предпазливост няма да навреди на никого. Бъдете по-уединени, занимавайте се с приятни за вас неща, слушайте по-романтична музика и се обградете само с хора със сходна на вашата емоционалност.

В интервала от 12:27 до 13:17 Луната е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака.

Вършете само рутинни дейности или излезте в обедна почивка и се насладете на вкусния обяд. В 13:18 часа българско време Луната преминава в слънчевия топъл, сърцат Лъв. Тя ще ни настрои позитивно, точно като за празник в деня на българския празник на лозарите, градинарите и кръчмарите Трифон Зарезан и за празнуващите влюбени на Свети Валентин. Луната в Лъв ни прави по-енергични, душите ни се отварят за любов. Засилено е желанието ни да бъдем в центъра на вниманието, да ни се възхищават и оценят по достойнство. По-решителни сме и се стремим към лидерски позиции. Но в същото време ще има и хора, които ще проявяват повече гордост, надменност и властност в поведението.

Луната в Лъв поражда необходимост да изразим ярко себе си, но и нежелание да се адаптираме към хора и обстоятелства. Когато не се чувстваме оценени и обичани, при транзит на Луната през царствения Лъв, сме склонни да реагираме бурно, властно и грубо. В здравословен план е уязвимо сърцето – не се натоварвайте физически и емоционално. Втората половина от деня е най-ползотворна и благоприятна за изяви и постигане на резултати за родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Ще се чувствате обичани, харесвани, ухажвани и много по-лесно ще постигате целите си. Настроени сте позитивно, ще проявявате щедрост и великодушие към хората. А те ще ви отвръщат съответно със същото. Чудесен ден за празнуване и забавления, романтични срещи, партита, спорт, занимания с деца, творческа работа. Политиците, бизнесмените и творческите личности ще се радват на популярност и уважение, на успешни изяви и ползотворни контакти.

По-трудно ще им бъде на родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и на Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада.

Не очаквайте и не изисквайте твърде много от хората, от своите близки и любими. Така ще избегнете разочарования и конфликти. При неблагоприятни аспекти на Луната в Лъв понякога хората реагират по-гневно, налагат мнението си, държат се високомерно и властно. А това точно днес не е препоръчително. Забавлявайте се, раздавайте светлина и обич, проявявайте щедрост и се въздържайте от „правораздаване“. И ще видите позитивният ефект, въпреки звездното влияние. Честит Трифон Зарезан и Свети Валентин! Обичайте се, бъдете здрави!