Най-точният хороскоп за 16 април

Астро
07:32 - 16 Април 2021
2346
Най-точният хороскоп за 16 април

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 16 април Луната продължава транзита си през знака Близнаци и съответно с влиянието си върху нашите, емоции, реакции, общуване и начин на мислене. В такива дни сме по-общителни, адаптивни и склонни да водим разговори и делови преговори. Мислим бързо и логично, съответно и действията ни са такива.

Това, което може да ни изиграе лоша шега, е да сме твърде непостоянни и на моменти дори безотговорни към някои хора или поети ангажименти.

Близнаци е променлив, въздушен знак. Често има много идеи, лесно възприема и е много интелигентен. Но както знаем всеки зодиакален знак има освен положителни и отрицателни качества. А едно от тях е, че някои от представителите говорят твърде много и са непостоянни, което от останалите т.нар. по-постоянни знаци се възприема като несериозност. Използвайте конструктивно положителните качества на Близнаци както на този ден, така и на 17 април. Общувайте и разговаряйте с хората, споделяйте мисли и идеи, взимайте решения на база логика. Луната в Близнаци на този ден е в хармоничен аспект със Сатурн във Водолей и едва в късните часове на деня и през нощта срещу 17 април образува предизвикателен неблагоприятен аспект с Нептун в Риби, който ще бъде активен и в сутрешните часове на 17-ти. В същото време обаче Меркурий в Овен, който е управител на Близнаци по принцип, заедно със Слънцето са в неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог. Това ще се отрази най-неблагоприятно в обществено – политически план. Меркурий в Овен е напорист, решителен и агресивен. Слънцето представя егото, а Меркурий мисленето и общуването. А този предизвикателен аспект на тях към Плутон е силно деструктивен и засилва тенденцията към манипулиране и натиск, към невъзможността хората да се разберат поради силното им его и готовност за отпор и отхвърляне на всяка цена.

Използвайте благоприятните аспекти на Луната към Сатурн в петъчния ден.

Имате възможност да свършите доста работа, да поемате отговорности, да печелите доверие и да изграждате.

По-лесно ще се случва всичко при родените през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще се чувствате ентусиазирани и активни. Пред вас се появяват много нови възможности за взимане на решения за бъдещето ви, за промени, за положителни изяви в обществото. Ще успявате да заразите хората с позитивната ви нагласа, с интересните си идеи и предложения. А те ще ви се доверят и ще ви подкрепят. Към тази група можем да причислим и някои от представителите на знака Близнаци, чието рождено Слънце не е наранено с предизвикателни аспекти от други планети в личния хороскоп, т.е. да нямат рождени планети в знаците Дева, Стрелец или Риби. Звездната енергия на този ден внася повече нестабилност и объркване в емоционален план за родените през втора декада на знаците Близнаци (с предизвикателни аспекти към Слънцето), Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. По-трудно ще осъществявате плановете си, а и комуникацията може да е доста затруднена, поради което да възникват напрежение в отношенията и конфликти. Бъдете по-разумни и сдържани емоционално. Предпазвайте се от травми, неприятности, интриги, фалшиви предложения и хора, както и от инциденти на този ден. Работете внимателно с информация и документи, проверявайте ги и не вярвайте на всеки и всичко, дори в публичното пространство. Бъдете здрави!