Най -точният хороскоп за 20 февруари

Астро
06:30 - 20 Февруари 2022
2925
Най -точният хороскоп за 20 февруари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 20 февруари Луната продължава транзита си през знака Везни. Днешната звездна картина е следната: Луната образува хармоничен аспект със Сатурн във Водолей, а дисхармоничен – с Венера и Марс в Козирог. Денят не е подходящ за изясняване на взаимоотношения.

Луната в аспект с Венера и Марс може да повиши напрежението във връзките и брака, да възникнат конфликти поради ревност или на тема пари. По-уязвими на този ден са родените вече през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада. При Луна във Везни имаме силна нужда от топлота в отношенията, близост и спокойна атмосфера. А предизвикателните аспекти на планетите нарушават и затрудняват постигането на такова спокойствие и уют.

Отдайте се на някакво свое хоби, занимавайте се с нещо приятно за вас – подреждане на дома, разкрасяващи процедури, интелектуални занимания и други.

Ако се налага да пътувате, шофирайте малко по-внимателно – освен Луната, Марс в Козирог също е разположен неблагоприятно към Слънцето ви и при някои хора може да се отрази зле не само върху настроението и преживяванията, но и на физическо ниво. Не предприемайте рисковани действия, особено в късните часове и през нощта срещу 20 февруари, когато Луната вече активира предизвикателен аспект с Плутон – планетата на „подземното царство“ и опасността от тежки инциденти е силно завишена.

Ако сте извън дома си през почивните дни, вземете мерки срещу обири – съществува опасност от кражби на пари и други ценности.

Хармоничният аспект на Луната във Везни със Сатурн във Водолей внася съответно повече хармония в отношенията с околните, а има и по-позитивно влияние върху психо-физическото състояние при родените под знаците и предимно през втора декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Когато разглеждам знаците и влиянието на Луната за деня по декади, имам предвид, че Луната за деня се движи между 10-ти и 20-ти градус на знака и влиянието й е най-силно съответно за хората със Слънце в този интервал градуси – всеки знак съдържа общо 30 градуса, разделен на 3 декади от по 10 градуса. Както често споменавам, тези хороскопи са доста общи и се изготвят само на база транзитна Луна спрямо рождено Слънце по знак и аспекти.

Тези хороскопи целят да ви дадат най-обща насока за деня, но когато Луната (реакциите, емоциите и нуждите ни) е в дисхармоничен аспект към нашето Слънце, тогава се получават стрес и дисхармония на енергиите за деня. Та, представителите на тези четири знака ще са в по-добра физическа кондиция и емоционално състояние. Ще имате силно желание за комуникация и срещи с хора, които са ви приятни и със сходен или по-висок социален статус (Везните са капризни и избирателни в контактите). Много добре ще ви се отрази посещението на светско парти, на изложба или друго място, което да ви обогати душевно. Добър ден също за строително-ремонтни дейности у дома, разходки сред природата, срещи с роднини и семейни празненства. Бъдете здрави!