Най -точният хороскоп за 23 февруари

Астро
07:06 - 23 Февруари 2022
3479
Най -точният хороскоп за 23 февруари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 23 февруари Луната отново е в знака Скорпион. В сутрешните часове тя образува хармоничен аспект със собствения си планетен управител Плутон, а от 11:24 до 15:29 часа българско време тя е "без курс", т.е. вече не образува главни аспекти с другите планети до напускането си на знака Скорпион. Плутон е планета на раждането и смъртта, на началото и края, на трансформацията и обновлението.

Часовете до 11:23 часа са подходящи освен за всичко споменавано през последните два дни (връщане на дългове, плащане на данъци, застраховки, гробищни такси, медитация, разкриване на престъпления и т.н.), а също така за разчистване и изхвърляне на остарели ненужни вещи или за раздяла с хора, които не са ни по сърце или ни вредят. Време е да се разделим с всичко старо и некачествено, с вредни за нас навици! Време е за обновление! По-важните задачи свършете до 11:23 часа. Интервалът между 11:24 и 15:29 часа не е благоприятен за взимане на решения, подписване на договори и споразумения, капиталовложения и други, важни за вас действия, от които очаквате да се развият и бъдат успешни в бъдещ план.

Часовете до 15:29 часа са по-ползотворни за родените през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби.

Добрата концентрация, задълбоченото мислене, силната интуиция и предпазливостта ви ще бъдат ключът към вашите успехи. Луната в Скорпион днес е с по-неблагоприятно влияние вече за родените през трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. Вършете предимно добре познати ви дейности, довършете започнати такива и не предприемайте рискове.

В 15:30 часа луната преминава в огнения подвижен знак Стрелец, където ще бъде до 18:27 часа на 25 февруари. Луната в този знак ще ни ентусиазира, ще ни настрои оптимистично и ще засили вярата ни през следващите два дни и половина. Общуването е доста директно и трябва да се внимава да не нараним някого с думи.

Повишено е желанието за изява и успех, за забавления и спорт, както и интересът ни към далечни страни и придобиване на нови знания. С готовност помагаме на своите близки и приятели, насърчаваме ги и им вдъхваме кураж. Във вечерните часове Луната в Стрелец активира неблагоприятен аспект със Слънцето в Риби, тъй като в 00:32 часа на 24 февруари Луната е във фаза Последна четвърт, намаляваща. По-дискомфортно в емоционален план ще се чувстват във вечерните часове и през нощта родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада.

Препоръчително е да не се прекалява с алкохола и енергийните напитки, да се ограничат мазните храни и да се избягва пътуване в нощните часове.

Луната в Стрелец повишава опасността от пожари, експлозии, стрелби и инциденти с влакове. Луната в Стрелец на този ден ще внесе повече настроение и позитивни преживявания при родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Ще чувствате енергични, ентусиазирани, вдъхновени, приятелски настроени към хората. За вас следобедните и вечерни часове са много добри за взаимодействие с чужденци или разговори с хора зад граница, рекламна дейност, спортуване, разходка в парка, обучение, купони с приятели и всякакви други забавления и приятни занимания.

Хороскопът на Лунната фаза Последна четвърт показва и какво ще бъде времето през следващите 7 дни. Въпреки, че прогнозата ми за цялата зима е публикувана още преди Зимното слънцестоене на 21.12.2021 год., ще припомня само малка част от нея, касаещи следващите дни - времето рязко ще застудее, ще се усили вятърът и ще има повече валежи.

Наближава и точният съвпад на Марс с Плутон в последните градуси на Козирог до 05.03.2022 включително, който повишава сериозно опасността от инциденти и лавини в планините, както и под земята (в мина, метро и др.), за падане в шахти / пропасти, природни бедствия, военни атаки, атентати и други прояви на насилие. В дните от 24.02 до 05.03.2022 год. най-предпазливи и разумни трябва да бъдат родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, както и всички други хора с рождени планети в хороскопа си в последните 10 градуса на същите знаци. Бъдете здрави!