Най-точният хороскоп за 6 август

Астро
06:48 - 06 Август 2022
2696
Най-точният хороскоп за 6 август

В съботния ден, 6 август, Луната все още е в знака Скорпион. В ранните сутрешни часове Луната е в дисхармоничен аспект със Сатурн във Водолей. Както вече е известно, Сатурн е планета на ограниченията, затрудненията, изпитанията и контролът.

Ако ви предстои пътуване, избягвайте часовете преди 10:00 за дълъг път и особено ако пътувате за съседни страни или със самолет. Възможни са както инциденти, така и сериозни задръствания по пътищата и трудно преминаване през границите. Контролът и проверките ще са засилени, затова се въоръжете с търпение и се заредете с вода и храна за всеки случай. Ако сте употребявали до късно през нощта алкохол или наркотични вещества, не сядайте зад волана. Колкото до влиянието на Луната в Скорпион върху реакциите и емоциите ни, днес те също се очертават доста експанзивни и критични ситуации няма да липсват.

Добрата новина е, че днес Луната образува и голям воден тригон (много положително влияеща конфигурация за водните и земни знаци) с Венера в Рак и с Нептун в Риби, а също и хармоничен аспект с Плутон в Козирог. Те ще имат позитивно успокояващо влияние и ще балансират донякъде негативите.

Денят е много добър за забавления и всякакви развлечения с близки и любими хора, за семейни празници, придобивки за дома, творчески занимания и разрешаване на някои кризисни ситуации в държавата от предходните дни. Скорпион изважда всичко на повърхността и нищо не остава скрито-покрито. Венера в Рак повишава нашето желание за семеен уют и топлота в интимните отношения, а Нептун засилва вярата и интуицията ни, вдъхновява ни и на този ден ще сме склонни към повече компромиси в името на спокойствието и сигурността.

Денят е подходящ също за почивки и разходки сред природата, на морето и край други водоеми, както и за романтични интимни срещи.

Този ден може да е по-неблагоприятен, особено в сутрешните часове, за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. Наспете се добре и ако сте решили да изкарате деня си извън дома, излезте след 10:00 часа, за да отмине поне малко неблагоприятният аспект на Луната със Сатурн.

Влиянието на Луната си остава, затова днес бъдете по-позитивни и толерантни с околните. Не се поддавайте на мрачни мисли и безпочвени съмнения.

В такива дни очакванията и желанията са доста силни. Хората са склонни да проявяват ревност, сарказъм, да манипулират, да нараняват както останалите, така и себе си. Заобиколете се само с хора, които имат близка до вашата емоционалност и ценности.

Луната и големият воден тригон с Венера и Нептун, както и хармоничният аспект към Плутон ще се отразят много по-благоприятно за родените през трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. При Луна в Скорпион, а и не само, всички силно се нуждаем от любов. Но при Скорпион всичко е в пъти повече, тъй като желанията му са много силни, а чувствата – вулканично страстни. Днес вие ще се чувствате харесвани и обичани, а вашата загадъчност и магнетичност ще привличат противоположния пол като с магнит.

Вместо да изпадаме в крайности и въображението ни да „рисува“ негативни сценарии, възползвайте се от звездните разположения и се отдайте на приятни занимания и любовни страсти, които ще бъдат незабравими. Освен това в часовете от 14:24 до 19:38 часа Луната е „без курс“ и това е най-хубавото време за „нищоправене“, т.е. вършете само рутинни дейности и почивайте активно, а защо не и в прегръдките на любимия човек.

В 19:39 часа Луната навлиза в огнения, ентусиазиран и забавен знак Стрелец.

Тъй като скоро Меркурий смени знака си, във вечерните часове и през нощта той и Луната образуват неблагоприятен аспект, който може да провокира спорове, пожари и катастрофи в този интервал от време. По-уязвими са родените през първа декада на знаците и с други планети (Меркурий, Марс, Сатурн, Уран и Плутон) в личните хороскопи при Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Бъдете здрави!