Най -точният хороскоп за 9 август

Астро
06:16 - 09 Август 2022
2903
Най-точният хороскоп за 9 август

На 9 август Луната транзитира през земния кардинален знак Козирог, където ще бъде до 21:45 часа на 10 август. Луната в този знак ни прави по-практични, делови, сериозни и отговорни към ангажиментите си, амбициозни и насочени към материални придобивки.

Концентрацията ни е много добра. Не сме склонни към експерименти и авантюризъм. Емоционално сме по-сдържани и дистанцирани, срещаме трудности в изразяването на чувствата. Тези два дни са благоприятни за планиране на дългосрочни цели и проекти, за организационна дейност, за повишаване на авторитета в обществото, за продължителна упорита работа. Днес Луната в Козирог образува хармоничен аспект с Меркурий в Дева и дисхармоничен с Юпитер в Овен.

Късните часове на деня и през нощта срещу 10 август тя образува хармоничен аспект и с Уран в Телец.

Аспектът с Меркурий дава възможност за успешни делови преговори, лесно усвояване на информация и нови знания, покупко-продажби, подписване на договори, уреждане на документи или регистрации. Аспектът на Луната с Юпитер, обаче, изисква спазването на морално-етичните норми на поведение и законите, да не се преувеличава, да не се действа прибързано и необмислено.

Повишена е опасността от инциденти с влакове, конфликти в политическите среди и остри критики заради минали неправомерни действия и злоупотреба с власт. В здравословен план са уязвими костите и ставите, кожата, зъбите, болните с жлъчно-каменна болест (холелитиаза) или с камъни в бъбреците.

Днешният ден е най-ползотворен и на успехи могат да разчитат родените през първа и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Меркурий ще ви помага в комуникацията с хората, ще постигате по-лесно разбирателство с тях. Мисленето ви е логично и задълбочено, а преценките точни.

Мнението ви ще се приема добре и ще проявяват уважение към вас. Освен за всичко благоприятно за този ден, описано по-горе, денят е много добър за пътувания, обучение, преподаване, изразяване на мнение, анализи и научни изследвания. Вечерните часове са подходящи за медитация, уединение и почивка или в приятелска компания с хора, които уважавате.

Дисхармоничният аспект на Луната с Юпитер в Овен може да се отрази по-неблагоприятно в емоционален аспект на родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Въображението и нуждата от внимание може да са твърде силни, високи очаквания и неудовлетвореност, склонност към риск и прекаляване в действията, храната, алкохола и т.н.

Денят за вас не е благоприятен за разрешаване на юридически и финансови дела, за взаимодействие и преговори с чуждестранни партньори, за спекулативни дейности. Възможни са проява на егоизъм, хипер емоционалност, конфликти в семейството, неприятности и проблеми с властта (при нарушаване на законите). Избягвайте пътуване с влак, а ако пресичате ж.п. прелези спазвайте правилата за безопасност. Избягвайте твърде мазни и пържени храни. Не прекалявайте в нищо и не рискувайте. Бъдете здрави!