Най-високият водопад в света на закрито отваря на 17 април

Той е част от новия летищен терминал Jewel Changi Airport в Сингапур

Новини
17:55 - 14 Април 2019 (обновена)
1706
Най-високият водопад в света на закрито отваря на 17 април

Очакването е пред своя край за всички пътници, които често минават през летище Changi в Сингапур. Повече от пет години след разкриването на планове за зашеметяващото ново попълнение на летището, властите обявиха, че комплексът "Jewel Changi Airport" ще бъде отворен за обществеността на 17 април.

Със своята „деликатна“ решетъчна конструкция от стъклени панели, поставени в стомана, отличителният центърът с кръгла форма ще свързва три от сегашните четири терминала на летище Changi.

Проектиран от световноизвестния архитект Моше Сафдие като нова "магическа градина", "Jewel Changi Airport"е с над 1,4 милиона кв. фута площ (130 000 кв. метра) и струва около 1,25 милиарда щ. долара.

Центърът ще има общо 10 етажа - пет над земята и пет под земята - изпълнен с различни атракции, градини, 280 търговски обекта и магазини за храни и напитки и хотел YOTELAIR Singapore Changi Airport със 130 стаи.

Но може би най-впечатляващият аспект на проекта е Rain Vortex. На височина над 130 фута, това е най-високият водопад на закрито в света.

Други от атракциите на летището - като градини и магазини, ще отворят към средата на годината, казаха още летищните власти.

Летище Changi е седмото най-натоварено летище в света за международен трафик. Регистрирани 65,6 милиона пътници са преминали през четирите му терминала през 2018 г., според данни на летището.

То обаче от години държи първенството за най-красивото летище в света. С новите придобивки вероятно ще затвърди тази позиция.