Намигване от съдбата - жребият тласна Реал Сосиедад и Атлетик към исторически финал

Двата тима ще могат да се изправят един срещу друг за Купата след 1910 година, ако преодолеят съответно Мирандес и Гранада

Спорт
17:14 - 07 Февруари 2020
1595
Намигване от съдбата - жребият тласна Реал Сосиедад и Атлетик към исторически финал

Жребият за полуфиналите на Купата на краля отреди втородивизонният Мирандес да се изправи срещу Реал Сосиедад, докато в другата двойка се паднаха Атлетик Билбао и Гранада.

По този начин е възможно двата баски отбора - Реал Сосиедад и Атлетик Билбао, да се срещнат на финала за първи път от 1910 г., когато се провеждат два паралелни турнира за Купата на краля. В предходната фаза тимът от Сан Себастиан отстрани на Реал Мадрид като гост, докато “лъвовете” се справиха с Барселона на “Сан Мамес”.

Междувременно, Гранада детронира актуалния носител на Купата - Валенсия, а Мирандес елиминира Виляреал, след като по-рано надви други два елитни тима - Севиля и Селта.

Атлетик Билбао е на второ място по трофеи в турнира с 23 такива, отстъпвайки единствено на Барселона (30). Реал Сосиедад пък го е печелил два пъти - през 1909 г. и в сезон 1986/87, като има и пет загубени финала, последният от които е през 1987/88.

За Гранада това е първи полуфинал за Купата от 1958/59 насам, когато се класира за финала, където обаче губи от Барселона. Мирандес пък се класира за тази фаза едва за втори път в своята история след 2011/12, когато достигна до нея като отбор от трета дивизия. Тогава обаче Атлетик го отстрани напът за финала.

Първите мачове са на 12 февруари, а вторите - на 4 март.