Нанков бесен, че не стои на пътя на парите

Актуални новини
11:33 - 10 Септември 2021
3348
Нанков бесен, че не стои на пътя на парите

Нанков се държи като дете, на което сме му изяли десерта, защото му прекъснахме пътя на парите от Министерството на регионалното развитие към Агенция пътна инфраструктура и фирмите. (...) Нанков много е ядосан, че вече не стои на пътя на парите".

Това заяви пред Нова телевизия министър Виолета Комитова по адрес на бившия зам.-министър във ведомството, а сега депутат от ГЕРБ Николай Нанков.

Вчера Нанков отправи лични нападки към Комитова, обвинявайки я, че "хал хабер си няма от държавно управление, устройствени процедури и как се изпълнява голям инфраструктурен проект" по повод забавеното строителство на магистрала "Хемус". Сегашната власт твърди, че участъци от нея се строят без необходимите книжа, докато според бившите управляващи всичко е законно.

Чрез Нова телевизия тази сутрин Комитова заяви, че праща "хабер" на Нанков като го предизвика на публичен диспут по темата. "Нанков се опитва да ме обижда в лично качество. Държи се като дете, на което сме изяли десерта, защото му прекъснахме пътя на парите от министерството към АПИ и фирмите, който е много огорчен, че сме сменили ръководителите. Много е ядосан, че вече не стои на пътя на парите", каза тя.

Запитана дали Нанков е ял от този десерт, Комитова уточни, че не го твърди, но и напомни, че в последния проектокабинет на ГЕРБ Нанков не е бил посочен за министър.