Напрежение в БСП: Партията без кандидат за Варна

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на крачка да стане претендент на левицата

Политика
10:10 - 14 Септември 2019
5051
Напрежение в БСП: Партията без кандидат за Варна

БСП няма да издигат свой кандидат за кмет на Варна. Това става ясно от изявление на председателя на партия "Възраждане" Костадин Костадинов във фейсбук, в което той твърди, че социалистите възнамеряват да го подкрепят като независим кандидат за кмет на града. Засега обаче няма официално потвърждение на думите му от страна на БСП.

Костадинов е обнадежден, че с подкрепата и на червените ще се стигне до балотаж, който смятал да спечели.

Подкрепата за мен от страна на "Възраждане", БСП и още 8 други партии дава кураж на нашите съграждани, че в нашия отдавна продаден на управляващата мафия град може да се случи изненада, пише соченият от социалисти дори за крайнодесен политик.

До безпрецедентния казус Столетницата да се окаже без свой кандидат за кмет за морската столица се стигна след скандала в местната организация. Шефката на партията Корнелия Нинова сне доверието си от варненския лидер Борислав Гуцанов и не му даде пълномощно за водене на преговори за кампанията. Оказа се, че всички номинирани за кандидат-кмет са се отказали и така се стигна до предложението Костадинов да бъде издигнат. Очаква се утре пленумът на левицата да реши дали това е възможно и как ще се процедира със структурата оттук нататък.