Народът vs. Б. Бонев: За две седмици сте по-голямо дъно от Фандъкова за два мандата!

Няма как да превърнем София във Виена за три месеца, заяви в своя защита общинският съветник

Новини
13:00 - 12 Декември 2023
6637
Народът vs. Б. Бонев: За две седмици сте по-голямо дъно от Фандъкова за два мандата!

Коледната костенурка на малките Пет кьошета е тема №1 навсякъде. Едни са против, други - "за". Угодия няма, ясно е. Полемиката се разрасна още повече, след като Борис Бонев - общинският съветник от "Спаси София" се изтъпани във Фейсбук и заяви, че костенурката е супер и че "това не е просто коледна украса, а кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни".

Разбира се, от снощи до момента коментарите под поста му са стотици, а на някои дори самият Бонев реши да не замълчи и да отговори.

Ето и по-интересните неща от дискусията между общинския съветник и гражданите.

"Чувствам се като в Маями! Създава прекрасно усещане за топлина, море и отпуска! Само между другото да ви напомня, че сте объркали сезоните. Дядо Мраз идва през зимата. Ще ни оставите без подаръци", заяви Людмила Андонова.

Светослав Георгиев: "За малко време постът е събрал 242 коментара (положителни и дежурни отрицателни). Когато каузата е борба с корупция за стотици милиони, управлението наистина е борба и човек трябва да е много мотивиран, за да не се обезсърчава от апатията и от поръчаните персонални гнусни атаки. Европейската промяна в едно общество се осъществява точно от такива силни хора. Успех!"

Евгени Веселинов: Светослав Георгиев, еманацията на СГЛОБКАТА - качеството се мери с колко коментара има, а не какви са. И скоростта на костенурката абсолютно отговаря на "промяната", а черупката на скриването под сглобката! 10+. Браво, направо костенурка за лого на ПП+ и София-"

"Съберете първо клоните от улиците, че костенурката ви ще вземе да се оплете в тях", контрира Мая Маринова.

Иван Бозов: "Борисе, много се кефя на костенурката и много е готина, но цяла София е още в клони и паднали дървета. В Младост кофите преливат, а братята ми обясняват, че са счупени и затова не ги вдигат. Паркирането на всякакви кочини от провинцията няма да коментирам.

Столицата е заприличала на сиво гето и кенеф, без извинение. Разходете се само до Букурещ и Белград. Всичко грее, а тука мрак. Ако не вярваш, ще ти пратя снимки... и престанете с жалейките... какво заварихме от самоковската пръчка.

Това е каквото е. Да не сте си въобразявали, че ще заварите Виена. Нямате 100 дни. Това е положението. Като не ви харесва, НАПУСКАЙТЕ! Не сте се родили общински съветници и най-вероятно няма да се пенсионирате като такива. Нали имате супер подробна програма, кмет и кметчета. Действайте".

"Защо я наричате Коледна украсата? Нещо общо има с Рождество Христово ли??? И защо сте по-малко загрижени за слоновете, например? Много по-впечатляващо ще е, ако на всяко кръстовище висне по един слон в реален размер. Може да е надуваем. Може и надуваеми кукли да си изфантазираме навсякъде. Розови! Може да са в стадо на по-големите кръстовища. Може да са от рециклирани джапанки, които няма да станат за капачки от бъдещето. Абе, много неща може да са, само да се отбягва дневният ред. Не, няма да изкарате дълго с тези си приоритети. Ще бедствате, а надявам се и милост да просите", споделя огорчена Нели Димитрова.

Мила Станева: "Ех... щеше да е хубаво страдащите за коледна украса да прочетат защо има костенурка, а не светещ Христос (примерно). Това е много по-смислено и прекрасно от всякаква коледна украса, но явно и така не е достатъчно ясно какво прави там тази костенурка, така далече от морето. Recyclops да ни е на помощ!"

Мари Панчева: Мила Станева, а децата? Искат истинска Коледа и Нова година... Тях, "тях кучета ги яли", както казва народът ни. Нямате понятие как роптаят децата из цяла София. Колко обсъждат, че не е украсена както са другите градове".

Христо Василиев: "С другаря Терзиев Ви помолих да обърнете внимание на бездомните хора, изобщо не ме отразихте. Та, мисълта ми е, вместо да се чудите с какво да украсите София - очевидно никакви идеи, помогнете на хората които са на улицата. Така и така се чудите къде да похарчите пари, направете им по една къщурка където да се скрият в най-студените нощи!"

Стан Стоилов: "Супер си е! Радост за сетивата и за малки, и големи! Много ми допада и ми напомня за тематична инсталация която се прави всяка година на Карнаби Стрийт в Лондон за Коледа".

"Предпочитаме и в Княжево да висят костенурки от дърветата, но към момента висят само счупени клони над увиснали жици. #хубавое?! Oh, wait", атакува Александра Бакалова, на която общинският съветник не остана длъжен.

Борис Бонев: Александра Бакалова, няма изграден капацитет, няма нормални договори с фирмите, има извънреден снеговалеж при твърде много листна маса. Не са спирали да работят от две седмици и още има толкова много работа. След една подобна буря, макар и лятна в Загреб, когато пак толкова клони изпопадаха от Общината излязоха и казаха, че ще им отнеме три месеца да се справят. И това е при драматично по-добра организация, без фирми на Вълка и тъпи договори. Съжалявам, че за три седмици управление не можем още да направим София да е като Виена".

Александра Бакалова: "Борис Бонев, ние не искаме София да е Виена. Искаме контрол, Боби, а не виждаме да се упражнява. Такова нещо като "извънреден снеговалеж" през декември не съществува. Очаквам Зарко да не ни пише отчети, че в район Витоша бил дошъл цирк и щяло да има коледен фест. Същото е и с костенурките. Тези неща нямат значение, когато кварталите ни се наводняват с фекални води, над главите ни висят клони и жици и нямаме адекватен градски транспорт. Да, ГЕРБ бяха дъно. Засега не виждаме разлика обаче".♀️

Даниела Дарлева: "Когато сте некадърни и не можете да се справят или е имало "бедствие" - 20 см сняг, или са виновни предишните управляващи? Тази дъвка ще се дъвче, докато не се изметете от Общината. Ще припомня обаче, че Фандъкова със същите тези фирми се справяше перфектно и ако възникнеше проблем се оправяше в рамките на няколко дни! И друго ще Ви припомня, господин Бонев, че пред цяла България в ефир заявихте, че имате хора в инспектората и контролирате всички фирми, с които имате договори!"

Яна Димитрова: "То костенурката си е супер готина, каузата също, НО... тя реално може да си се рее така прекрасно през цялата година, а Коледа е веднъж в годината и лично на мен ми се иска голяма и богато украсена коледна елха, коледна шейна, подаръци, панделки, лампички и тем подобни традиционни за празника украшения".

Ники Мирчева: "Бонев, да те виснем тебе от кабелите, вместо костенурката? Нали си бил много оригинален и смислен (по твоите собствени думи)?! И ток ще ти пуснем да светиш, ако искаш.

А клоните по линията на трамвай №8, дето вече три седмици няма кой да ги вдигне? И те ли са смислени и оригинални? А дървото на бул. "Акад. Иван Гешов", чиито корени са повдигнали тротоара и чиито клони са надвесени над жиците на тролеите? Вие за две седмици сте по-голямо дъно от Фандъкова за два мандата!".