Народният театър обясни защо фотографът Стефан Н. Щерев е махнат от трупата

От негова страна зачестиха исканията за допълнително заплащане за дейности, реализирани в рамките на трудовото му правоотношение, заявиха от ръководството

Култура
20:25 - 12 Юли 2023
5560
Народният театър обясни защо фотографът Стефан Н. Щерев е махнат от трупата

Народният театър излезе с позиция по повод твърденията на един от своите фотографи Стефан Н. Щерев, който днес обяви във фейсбук, че вече не е част от трупата. "Без назована причина ми беше казано от директора, че договорът ми за предстоящия сезон няма да бъде подновен", написа Щерев в социалната мрежа.

"Народният театър информира, че фотографът Стефан Щерев е назначен на срочен трудов договор, считано от 11.07.2022 г., с едногодишен срок на договора. Преди заемането на длъжността Стефан Щерев, както и всички други служители, назначени по трудово правоотношение, подават заявление за встъпване в длъжност със съответните параметри – в случая със срок на договора 1 година. Успоредно с трудовото си правоотношение Стефан Щерев е осъществявал и дейности при условията на допълнителен договор за уреждане на авторски права.

С оглед предстоящото изтичане на трудовия договор на Стефан Щерев и възможностите за подновяването му, в рамките на последния месец между него и директора на Народния театър Васил Василев са проведени два телефонни разговора и една среща (5 юли).

На Стефан Щерев е обяснено, че договорът му не може да бъде подновен при същите финансови параметри, особено с оглед зачестилите от негова страна искания за допълнително заплащане за дейности и услуги, реализирани в рамките на трудовото му правоотношение.

На г-н Щерев беше предложено през следващия театрален сезон да бъде ангажиран за конкретни проекти, представления при финансови условия, доближаващи се до неговите изисквания. От страна на Стефан Щерев е получен отказ", обясниха от Народния театър.