Народният театър прави подарък на зрителите за Нова година с "Камбаната"

Всеки, закупил билет за спектакъла за 31 декември, получава един безплатен билет, а Деян Донков излиза на сцената с музикантите от „Карандила“

Култура
11:25 - 05 Декември 2023
1941
Народният театър прави подарък на зрителите за Нова година с "Камбаната"

В навечерието на Нова година – 31 декември, от 19:00 ч. на Голяма сцена, Деян Донков ще поднесе на публиката моноспектакъла „Камбаната“ по едноименния роман на Недялко Славов. Народният театър е подготвил специална изненада за зрителите – всеки, закупил билет за програмираното за новогодишната нощ представление на „Камбаната“, получава комплимент – втори билет за спектакъла, подарък. Кампанията важи единствено за билети, закупени на касите на Народен театър „Иван Вазов“.

С този спектакъл – изповед Деян Донков пропътува пътя до човешкото сърце. Зрителите стават свидетели на катарзиса и духовното просветление на героя, които му дават любовта и вярата.

Актьор с неподражаемо присъствие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива вечно търсещата си творческа същност с куража си да избере сложна тема, далеч от комерсиалното забавление. Склонността му към експериментиране води до особеното кинематографично въздействие на спектакъла, който разтърсва и възвисява.

В новогодишната вечер в представлението ще участват и музикантите от „Карандила“, които ще изпълнят лирическата музикална тема – песента на героя на Деян Донков – Вено.

Режисьор е самият Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видео дизайнът – на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В образа на Лейла влиза Пламена Иванова.

Снимка: Стефан Н. Щерев