Наш град обяви война на просията

Топ
12:46 - 01 Октомври 2024
1581
Наш град обяви война на просията

Нова мащабна кампания, насочена срещу просията, започва от днес в Казанлък. Това съобщиха организаторите от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).

Кампанията ще продължи дългосрочно. Целта на инициативата е да се обърне внимание на обществото върху този сериозен проблем и да се достигне до всеки гражданин, като ги насърчим да бъдат активни и отговорни, посочиха от комисията. 

Просията, особено сред малолетните, представлява не само социален, но и криминален феномен. Често децата са принуждавани да просят, което излага тяхната сигурност и бъдеще на риск. Кампанията ще се стреми да информира хората за тези опасности и ще ги призове да сигнализират на компетентните органи при всяко съмнение или забелязано просещо дете, коментираха организаторите, предава БТА.

От МКБППМН призоваха всички жители на града да бъдат бдителни и да не остават безучастни към този сериозен обществен проблем, и отбелязаха, че всеки подаден сигнал може да помогне за предотвратяване на бъдещи злоупотреби и да гарантира сигурността на най-уязвимите членове на обществото.