Наш полицай с важна роля при разкриването на убийство на жена в САЩ (ВИДЕО)

Детектив Давид Иванов започва кариерата си в полицията на Чикаго през 2011 година

САЩ
16:49 - 13 Април 2023
2489
Наш полицай с важна роля при разкриването на убийство на жена в САЩ (ВИДЕО)

Български служител на реда с ключова роля при разкриването на престъпление в САЩ. Работата на чикагския детектив Давид Иванов от Б.А.П.А. (Българо-американската полицейска асоциация) доведе до разкриването и ареста на извършител на убийство.

„Той наистина беше "lead detective" или "водещ" детектив за този случай“, посочиха за рубриката БГ Свят на БТА от полицейската асоциация.

От там допълват, че престъплението е било извършено в края на февруари тази година. Разкриването на извършителя коства на Иванов около 20 дни работа, което става и причина за първи път той да не успее да се включи в събитието по издигането на българския трибагреник по повод 3 март в центъра на Чикаго.

Жертвата е жена, която опитала да излезе от колата си, а убиецът е стрелял по нея, без наличието на провокация. Заловен е след преглеждането на видео кадри, продължило около 3 седмици, както и редица разпити на свидетели, анализи на гилзи от изстреляните куршуми и други доказателства по случая.

Детектив Давид Иванов е роден в Петрич. Емигрира в САЩ през 2001 г. Той започва кариерата си в полицията на Чикаго през 2011 година. През годините е работил като патрулиращ полицай, такъв в отряд за тактично реагиране, под прикритие в "Бюрото за организирана престъпност", а през 2021 година е повишен като детектив. Сънародникът е носител на над 40 официални награди. Някои от тях са: награда за спасяване на човешки живот, награда за участие в първото разследване за трафик на наркотици с помощта на „социални медии“ в САЩ и др.

Той е един от ръководителите на Б.А.П.А. и е член в борда на директорите.

В свободното си време харесва да пътува, да плува, да кара сърф и да готви.