Нашенецът, заклал жена си в Германия, бил дрогиран

Кирил Челебиев от Стамболийски заловен за часове, немските ченгета го обявиха за нестабилен и особено опасен

Крими
21:02 - 08 Април 2019
6615
Нашенецът, заклал жена си в Германия, бил дрогиран

Германската полиция светкавично задържа 24-годишния нашенец Кирил Челебиев, който бе обявен за издирване сутринта като единствен заподозрян за убийството на съпругата му Меди.

Пловдивчанинът е бил заловен по обяд в магазин за строителни материали в индустриалната зона на градчето Бад Нойхайм. Той е отведен в полицията, където следствените действия ще продължат. Челебиев не е оказал съпротива при задържането си.
Тялото на 25-годишната съпруга на Кирил - Меди Челебиева, бе открито снощи в апартамент в германския град, където съпрузите пристигнали през 2017 г. Дотогава двамата живеели в Пловдив, където Кирил работел във верига за бързо хранене. Той е завършил СОУ "Отец Паисий" в град Стамболийски.
По-рано от германската полиция съобщиха, че според свидетелски показания Челебиев има психически проблеми, но това не се потвърди от семейството му. "Нищо му няма, наред си е", казват те. Родителите на младежа са разведени и живеят в България. Криминалистите предупредиха хората в градчето, което се намира недалеч от Франкфурт, да бъдат внимателни, защото издирваният е опасен, но залавянето им отне броени часове и всичко вече е спокойно. Именно служители в магазина, където Кирил е отишъл след убийството, са сигнализирали в полицията, че е тук, за да го заловят.

До края на деня трябва да бъде извършена и аутопсията на 25-годишната Меди. Към момента германските разследващи не дават подробности за жестокото й убийство.
При всяка възможност младото семейство Челебиеви се прибирали у дома, твърдят роднините им. По време на ваканциите те демонстрирали силна привързаност и любов, без да дават знак, че имат семейни проблеми. Никой от съседите им не може да си обясни какво е накарало младия Челебиев да посегне на половинката си.
Според немски медии, е възможно Кирил да е извършил престъплението под влияние на наркотици. Той е бил в неадекватно състояние по време на ареста си. Приятели на Кирил от Пловдив посочват, че той редовно е пушил марихуана.