Насилници! Марадона и Шон Конъри малтретирали бившите си приятелки

Нещо за четене
15:39 - 01 Декември 2020
4512
Насилници! Марадона и Шон Конъри малтретирали бившите си приятелки

По-малко от седмица, след като Диего Армандо Марадона почина, в медиите се появиха хиляди материали за аржентинската икона. И всички му се възхищават, всички страдат по него. Е, почти всички, тъй като имаше такива, които пишеха в социалните мрежи, че Марадона не е заслужил с нищо такова отношения, тъй като починалият също наскоро проф. Александър Чирков е спасил със сигурност повече животи. Ще ви представим и един скандален материал, в който Марадона се явява като насилник, ядраяки едно от предишните си приятелки Росио Олива.

Естествено, видеоклипът отдавна беше свален от нета, а който го е гледал, знае за какво става дума.

За първи път уличаващото видео бе излъчено по аржентинския телевизионен канал преди 6 години. На кадрите се вижда, че Марадона удря тогавашната си приятелка - бившата професионална футболистка Росио Олива, 30 години по-млада от него. В момент на несигурност футболистът се развиква, защото тя си рови в телефона и след това изглежда, че я удря два пъти.

Шамарите се чуват ясно от саундтрака. Чува се и Олива, която му крещи на испански: "Спри, спри, моля те, Диего, спри да ме удряш!" Марадона не е оспорил автентичността на видеото, но отрича да е удрял Олива. "Грабнах телефона, но се кълна в Бог, че никога не съм удрял жена", настоял той.

Това не е първият път, когато Олива обвинява Марадона в злоупотреба с нея, въпреки че съдебни дела така и не са водени.

Друг инцидент се случва в самолет по време на полет, пред очите на десетки свидетели. Тогава Марадона словесно малтретира Олива, а накрая я хваща за врата.

Миналият месец скърбяхме за шотландския актьор Шон Конъри – носител на рицарско звание, наред с много други отличия, който почина на 90-годишна възраст.

Подобно на тази на Марадона и неговата биография има романтичния елемент на прехода от бедност до богатство. Шон Конъри напуска училище на 14 и се занимава с физически труд, преди да стане изключително успешен актьор.

"Днес нашата нация оплаква един от най-обичаните от нас синове", каза първият министър на Шотландия Никола Стърджън.

Някак в периферията остават фактите, че Конъри е проявил насилие спрямо първата си съпруга - австралийската актриса Даян Чиленто, оставяйки я бита и посинена. В автобиографията си, публикувана през 2006 г., Чиленто описва, че се е заключила в банята, за да се предпази, след като Конъри я ударил по лицето, съборил я на пода, а след втория му удар тя директно "полетяла".

Още по-скандални са неговите изказвания в медиите по темата с насилието.

"Не мисля, че има нещо особено грешно в удрянето на жена – въпреки че не препоръчвам да го правите по същия начин, по който бихте ударил мъж", казва той в интервю за "Плейбой" през 1965 г.

"Шамарът с отворена длан е оправдан, ако всички други алтернативи се провалят и е имало достатъчно предупреждения."

Така Шон Конъри потвърждава своите виждания в интервю с Барбара Уолтърс през 1987 г., като не осъжда домашното насилие чак до 2006 г.

Не е като тези мъже да са изключения. Има много много като тях и това не се определя от класа, богатство или образование. Насилниците могат да бъдат талантливи и привлекателни. Може дори да са наши идоли.