Настаниха аржентинците в общежитие в Катар

В местния университет има специална зона за барбекю, която ще позволи на Меси и компания да се насладят на различни ястия

Топ
17:05 - 18 Ноември 2022
2383
Настаниха аржентинците в общежитие в Катар

Лионел Меси и съотборниците му от Аржентина решиха, че не искат да бъдат настанени в луксозен 5-звезден хотел по време на Световното първенство в Катар, а вместо това ще отседнат в общежитие, за да могат да се насладят на традиционната кухня.

Аржентинският отбор вече пристигна в Доха, но за разлика от своите съперници, които отсядат в едни от най-луксозните хотели в града и околностите, аржентинците се насочиха към "по-скромните" квартири в общежитието на Катарския университет.

Изненадващото решение да останат там беше взето, след като аржентинските футболни служители решиха, че просторният кампус ще им позволи да организират вкусни асадос - традиционно барбекю, което е едно от кулинарните изкушения на южноамериканската страна.

В рамките на университета е изградена специална зона за барбекю, която ще позволи на Меси и приятелите му да се насладят на различни меса, предимно телешки пържоли и колбаси, които ще бъдат приготвени по традиционен аржентински начин.

Това ястие обикновено е придружено от обикновена салата и вино, въпреки че Меси и съотборниците му вероятно имат стриктни заповеди да не прекаляват. За нуждите на националния отбор на Аржентина, който е сред фаворитите за Световното първенство, в Катар е внесено говеждо месо от южноамериканската държава, което е считана за най-доброто в света. Специален готвач на асадо също ще бъде "под ръка" на футболистите, за да се грижи то да бъде приготвено така, както е в Аржентина.

Частта от кампуса на Университета на Катар, където се намира аржентинският отбор, се състои от 90 стаи, включва най-съвременни спортни съоръжения, олимпийски басейн и собствен футболен стадион с капацитет от 10 000 души.

Разположен в покрайнините на Доха, той се счита за един от водещите университети в региона и е основан през 1973 г.

Аржентина ще играе в група C заедно с Мексико, Полша и Саудитска Арабия.