Навални отново е тежко болен, съобщи негов адвокат

През изминалия уикенд се е наложило да бъде извикана посред нощ линейка в лагера

Русия
10:42 - 12 Април 2023
2157
Навални отново е тежко болен, съобщи негов адвокат

Руският опозиционен политик Алексей Навални отново е сериозно болен, заяви неговият адвокат Вадим Кобзев, цитиран от ДПА.

През изминалия уикенд се е наложило да бъде извикана посред нощ линейка в лагера, където Навални излежава присъдата си, защото опозиционният лидер страдал от силни болки в стомаха, съобщи адвокатът в Туитър.

"Неизвестна болест, която никой не лекува", добави Кобзев. Според него 46-годишният Навални е изгубил 8 килограма през последните две седмици, а администрацията на затвора отказва да му предаде медикаментите, които майката на опозиционера изпраща.

Кобзев подчерта, че не изключва Навални да е бил отровен или разболян умишлено и поиска токсикологичен и радиологичен анализ. "Това може да звучи като глупости и параноя за други, но не и за Навални след Новичок", отбеляза адвокатът.

През 2020 г. опозиционерът, известен като критик на Кремъл, едва оцеля след опит за убийство с нервнопаралитичния газ Новичок. Той обвини за нападението руския президент Владимир Путин. Кремъл отрече да е свързан със случилото се.

По-рано вчера Навални заяви, че е бил върнат в самостоятелна килия в изолатора на затвора и е принуден да търпи "изключително адски" условия, съобщи Ройтерс..

Навални излежава присъда от общо 11,5 години затвор по обвинения в мошеничество и неуважение на съда, които според него целят да го накарат да замълчи, пише БТА.