Не останаха по-назад: И ДСБ обяви подкрепа за кабинета "Денков"

От партията оцениха резултатите от изборите като задоволителни

Новини
18:37 - 03 Декември 2023
4792
Не останаха по-назад: И ДСБ обяви подкрепа за кабинета "Денков"

Политическа партия Демократи за силна България (ДСБ) категорично заяви за своята трайна подкрепа за кабинета Николай Денков и Мария Габриел, това се посочва в  резолюция на Изпълнителният съвет на ДСБ.

В документа също се изразява благодарност към всички български граждани за дадената подкрепа на местните избори за коалицията Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ) и в частност за подкрепата за кандидатите на ДСБ.

"Оценяваме резултатите от изборите като задоволителни на национално ниво и като добри в големите градски центрове. Даваме си ясна сметка за пропуснатите възможности в някои от тях. Анализираме причините за това", допълниха от ДСБ.

"Отчитаме сериозен брой политически пробиви в множество малки общини и общо увеличаване на резултатите на Демократична България, сравнено с тези през 2019 г.", посочиха още оттам.

"ДСБ категорично заявява своята трайна подкрепа за кабинета Денков-Габриел, определяйки го като избор без разумна политическа алтернатива. ДСБ зае държавническа позиция за създаване на стабилна централна власт, чрез настоящото правителство за постигане на високите национални цели – съдебна реформа, влизането в Шенгенското пространство и Еврозоната. За нас ключови са и реформите, които да създадат предпоставки за ускорено икономическо развитие, достигане на средноевропейски стандарт на живот. Именно затова участваме в мнозинството в Народното събрание, но оценката ни за управленските практики на ГЕРБ и ДПС през последните 14 години остават непроменени", заявиха от ДСБ.