Не "Гугъл", а Чобанов дал на Лена списъка с криминалните лица

Бориславова помолила журналиста да й състави списък с разследванията за корупция и организирана престъпност

Актуални новини
12:46 - 23 Април 2024
6328
Не "Гугъл", а Чобанов дал на Лена списъка с криминалните лица

Атанас Чобанов от „Бърд” заби нож в гърба на Лена Бориславова и Кирил Петков със свое признание във фейсбук. Журналистът разкри, че не „Гугъл”, а той е посочил 20-те криминални лица, които тогавашният премиер Петков даде на прокуратурата като най-големите корупционери.  

Ето какво написа Чобанов във фейсбук, разочарован от лидерите на „Промяната”:

Пунта Лена борба с корупцията!

Помните ли как Кирил Петков се замъкна при Гешев със списък с 20 "криминални" лица на Прехода за разследване? И как Лена Бориславова след това каза, че списъкът бил от Google.

Е, не, аз бях Google.

По изрична молба на Лена Бориславова, изпратена от официален правителствен адрес, аз съставих и пратих списък с нашите разследвания за корупция, конфликти на интереси и организирана престъпност. Защо аз ли? Защото съм разследващ журналист с добро име, сигурно. Защото малко по-рано бях получил предупреждение от посолството на САЩ, че ще ме трепят. А разни ДАНС-МАНС не стават. Никой не иска да ги трепе за борба с корупцията.

Няколко дни по-късно Кирил Петков занесе списъка на Гешев. Ей така както си беше. Поне да беше изискал справки за разработките от ДАНС и МВР, каквито със сигурност има.

После Гешев му показа среден пръст, а Бориславова каза, че списъкът бил от Google.

И тези същите се прегърнаха с Борисов и Пеевски, а днес пак Ви искат гласовете, за да се борят с корупцията и задкулисието.

Да си ги търсят от Google. Моя глас го загубиха!