Неделен детски гид

Къде да забавляваме хлапетата в почивния ден?

У нас
07:56 - 17 Март 2019
1334
Неделен детски гид

Как да спасим децата си от скуката в почивния ден? Неделният гид може да ви помогне с няколко идеи:

София

1. „Традициите оживяват” в „Сердика център" на ниво -1, където всеки посетител на търговския център ще може да се запознае и да се докосне до някои от автентичните български занаяти - тъкачество, везбарство, грънчарство, гайтанджийство и много други. Хлапето може да изработи само дори музикален инструмент като гъдулка или пък да се опита да избродира шевица върху народна носия. Събитието е подкрепено от Регионална занаятчийска камара – София.

2. Детската програма на „София филм фест” включва прожекции на „Джим Копчето и Лукас Машиниста”, „Гордън и Пади”, „Зоопарк” и „Глупотевини”. Повече подробности – тук

3. Ателието на програмата „Био игри” тази седмица е на тема „Загадки за бактериите и Луи Пастьор”. Малките изследователи ще научат кой е Луи Пастьор и какво е открил и ще участват в няколко мисии, по време на които ще разкрият загадки за бактериите. Разкриването на предходната мисия е задължително за получаване на инструкциите за следващата. Всяко дете ще си изработи играчка за спомен. Заниманието е от 11 до 12.30 ч. в „Техномеджикленд” на бул. „Цариградско шосе” 111Б. Подходящо е за деца между 7и 13 г.

4. Спортната верига „Декатлон организира открит урок по художествена гимнастика от 14 ч. в магазина си „Витоша” на Околовръстното шосе. Заниманието ще започне с кратка демонстрация и разгрявка, след което ще се премине към основни елементи от спорта. Желаещите да се включат е необходимо да бъдат с удобни дрехи за спорт, всичко останало ще бъде осигурено. Събитието е подходяща за деца от 5- до 12-годишна възраст. Необходима е предварителна регистрация тук.

Пловдив

Работилница на тема „Северна Америка: САЩ” организира сдружението Образователни работилници „Младежки център”. Децата ще разговарят за една от най-големите по територия и население страни в света с многообразен релеф и климат, растителен и животински свят. Подходящо за деца от 7 до 10 г. С предварително записване. Подробности – тук.

Русе

Музикално-образователната поредица „Концерти на възглавници” гостува на фестивала „Мартенски музикални дни”. Организаторите канят младите почитатели на музиката в залата на Регионалния исторически музей, за да ги отведат на пътешествие в дебрите на джаз класиката с певицата Весела Морова и нейния бенд - тромпетистът Денис Гоев, пианистът Светослав Миланов и перкусионистът Иван Андреев. Концертите са два - от 11 ч. и от 17 ч. Традиционно един час преди всеки от тях започва безплатна „Работилница на възглавници”, в която децата ще рисуват върху възглавници, които ще запазят после за спомен. Билети се предлагат на касата на музея и преди концертите (при останали свободни места).