Негърът на Карамански предрекъл смъртта на Папа Жан

Едно време
08:30 - 29 Декември 2020
18681
Негърът на Карамански предрекъл смъртта на Папа Жан

Ексцентричният авангардист Иван Николов Георгиев, по-известен с артистичното си име Принц Папа Жан, стана поредната жертва на коронавируса ден преди Коледа. Смъртта му шокира стотиците близки на художника, но малцина знаят, че тя е предречена още преди четвърт век от негъра Кингсли - дясната ръка на Кръстника - Иво Карамански.

Папа Жан и митичният мафиот бяха свързани от близко приятелство в края на миналия век. Запознали се на награждаване на конкурс за певци. Иво бил чувал за таланта на Георгиев и поискал да бъде нарисуван.

Папа Жан склонил и нарисувал Карамански като разпънат Христос с еректирал фалос. По думите на художника, това не му бил първият случай на подобни ексцентрични желания. Той даваше пример как руският певец Филип Киркоров си поискал да го нарисува с гол задник, откъдето стърчат цветя и бодили.

Портрет на Иво Карамански от Папа Жан

„Иво целуваше по главата всички, мен само ме е целунал над 100 пъти. Имаше си един негър и го караше да ме целува. Беше и ясновидец, през 1998 година той предрече на Вежди, че ще бъде министър на културата”, разказваше Папа Жан.

Екстрасенските способности на Кръстника обаче били нищо пред тези на черния Кингсли, който обаче имал множество страховити ясновидски видения. Той казал на Карамански и Папа Жан, че ще си отидат по едно и също време - в най-празничните дни от годината. Както е известно, Кръстника беше разстрелян на коледно парти през 1998 г. Две десетилетия по-късно приятелят му го последва в отвъдното на Бъдни вечер.

Папа Жан Никога не се отрече от другарството си с Карамански, около когото според него се навъртали личности като Константин Тренчев, Петьо Блъсков, Нора Ананиева и куп журналисти.

„Мотаха около Иво да го ухажват за почерпка. Имаше много тарикати, които чакаха почерпки и облаги. За него много се пишеше, защото беше симпатяга”, допълва художникът.