Неуспяла кандидат-кметица стана шеф в община Пловдив

Лилия Недева ще оглави здравеопазването

Новини
12:17 - 16 Февруари 2024
1537
Неуспяла кандидат-кметица стана шеф в община Пловдив

Кандидатката за кмет на район "Тракия" от коалиция "Съединени за Пловдив" Лилия Недева ще оглави дирекция "Здравеопазване" в общината. На първия тур на местните избори през октомври миналата година тя получи 1517 гласа. "Все още се водят разговори", заявява Лилия Недева пред "24 часа". Досега постът се заемаше от д-р Калин Калинов, който беше част от екипа на предишния кмет Здравко Димитров, но се очаква да остане в общината и след рокадата. 

Недева е работила като шеф на стопанския отдел в общината за кратко в началото на предишния мандат, като за позицията я посочил първият зам.-кмет по финанси на Здравко Димитров - Илия Кирчев.  Недева беше и депутат от "Български възход" в 48-ото народно събрание. В началото на м. г. тя напусна партията и на местния вот се присъедини към "Съединени за Пловдив" като представител на "Партия на зелените". Недева е икономист по образование. 

"Съединени за Пловдив" имат 8 съветници, "Браво, Пловдив", които допълват мнозинството на ГЕРБ, - петима. Очаква се обаче Савина Петков от "Браво, Пловдив" да бъде назначена за зам.-кмет по транспорта, на този етап не се очертава да има заместник на Костадин Димитров от "Съединени за Пловдив".