НЕВЕРОЯТНО: Радан хвали Радев

Президентът показва сериозна еволюция, анализира евродепутатът заради военната помощ за Украйна

Политика
15:00 - 22 Март 2022
3651
НЕВЕРОЯТНО: Радан хвали Радев

Евродепутатът Радан Кънев изненадващо похвали позицията на президента Румен Радев "за" предоставянето на военна помощ за Украйна, макар и само за цивилни.

"Посланията на Президента Румен Радев след срещата с Президента на Полша Анджей Дуда показват съществена еволюция. От моя гледна точка тя е недостатъчна, но важна - Президентът вече говори по-смело от правителството и практически противоположно на БСП. Неговата позиция не може да бъде изпозлвана повече за алиби за бездействие", коментира Кънев във фейсбук. 

Според него срещата с полския държавен глава щяла да помогне и за научаването на още един, по думите му, важен урок:

"Полското общество е дълбоко, даже драматично разделено. Полската политика е вече десетилетие ожесточена по начин, непознат дори за нас. Но днес Полша е по-единна от всякога. Без да преодоляват различията си (а и не биха могли) и без да забравят вътрешните си борби, свързани с корупцията, степента на интеграция на ЕС и върховенството на правото, властта и опозицията са в постоянна координация и единодействие във външната политика, отбраната и грижата за над 2 милиона бежанци. Ето това е патриотизъм, хуманизъм, съзнание за национална сигурност".