НЕВИНЕН!

На рождения ден на Кевин Спейси съдът в Лондон реши, че актьорът не е насилвал мъже, той избухна в сълзи

Култура
17:15 - 26 Юли 2023 (обновена)
5602
НЕВИНЕН!

Оправдаха Кевин Спейси по обвиненията в сексуално посегателство, съобщава Би Би Си.

Заседателите в съда в Лондон, пред който се изправи носителят на "Оскар", решиха, че той е невинен по всички девет обвинения в сексуални престъпления срещу четирима мъже между 2004 г. и 2013 г. във Великобритания, където е работил от 2003 г. насам като артистичен директор на лондонския театър „Олд Вик“.

Американският актьор избухна в сълзи, когато съдебните заседатели на Обединеното кралство го признаха за невинен. Днес, когато навършва 64 години, от Кевин Спейси бяха свалени всички обвинения.

Трима от четиримата обвинители казаха, че 63-годишният актьор ги е опипвал агресивно, а четвъртият твърди, че звездата го е нападнал и насилил сексуално докато е бил в безсъзнание в апартамента на Спейси.

В първата жалба един от мъжете описваше, че бил опипван по слабините от актьора, докато шофира, и е бил сграбчен толкова силно, че щял да "излети" от автомобила.

Според втората жалба през 2005 г. Спейси изразявал множество сексуално агресивни коментари на благотворително събитие по отношение на един от обвинителите. По-късно мъжът бил притиснат към стената и хванат за интимните си части. Актьотрът отрича да го е срещал на събитието.

В третата жалба се твърдеше, че през 2008 г. един мъжете се е озовал в апартамента на Спейси в Лондон, където е заспал, изпаднал в безсъзнание. А след като се е събудил открил, че актьорът е правил орален секс с него. 

Според четвъртата жалба в наета от Спейси къща в Глостършър актьорът завел предполагаемата си жертва, целунал я по врата и я сграбчил за слабините. 

Актьорът пледира невинен по всички обвинения и заяви, че обвинителите му лъжат или взаимно са нагодили своите разкази за случките.