Невиждано! 55 безплатни концерта в София това лято

Кметът Фандъкова включи и площад „Славейков“ като локация за музикални и културни събития

Новини
05:04 - 19 Юли 2019
2422
Невиждано! 55 безплатни концерта в София това лято

Невижданите досега от столичани 55 концерта с безплатен достъп са са включени в тазгодишната лятна културна програма на София, с тържествен апломб обяви кметът Йорданка Фандъкова

Тя представи лятната културна програма на Столична община и специалното книжно издание с инициативи, което ще се разпространява безплатно. Всеки ще може да го получи в информационни центрове, хотели, културни институции, магазини и на локациите, на които се провеждат събитията. В програмата са включени инициативите за месеците юли, август и септември.

„Като брой събития и мащаб действително тази година програмата е с много събития. За първи път я обобщаваме и я издаваме в специално издание, което се нарича "КалендАрт" на български и на английски“, каза Фандъкова.

Всяка година Столична община организира през летните месеци програма с културни събития, които се провеждат на открито и достъпът до тях е безплатен. Никога досега обаче техния брой не е бил толкова внушителен. Местните избори за кмет на София са тази есен.

„Това, което е ново и може би една от най-големите промени спрямо предишните години е, че има много повече локации. Това са места като площад „Славейков”, който по мнение на чуждестранни експерти е просто създаден за културен живот. Той предлага отлични възможности за концентриране, за малки пърформънски, за различни формати“, коментира заместник кмета Тодор Чобанов.

До края на август лятна сцена „Борисова градина”, парка „Заимов”, Южния парк, градината пред храма  „Св. Седмочисленици”, площад „Св. Неделя”, площад „Бански”, Западен парк, площад  „Славейков”, лятна сцена при НДК (Кино „Кабана”) и други пространства в столицата в сутрешните и вечерни часове ще бъдат арена на музиката и игрите и привлекателно място за софиянци и гостите на столицата, заричат се от общината.