Незабелязано: Малката дъщеря на Путин е летяла повече от 20 пъти до Германия

Катерина Тихонова е била придружавана от навярно въоръжени бодигардове на руската Служба за сигурност към президента

Новини
22:09 - 25 Август 2022
7237
Незабелязано: Малката дъщеря на Путин е летяла повече от 20 пъти до Германия

Германските органи за сигурност явно са проспали многобройни пътувания на една от дъщерите на Владимир Путин до Бавария. Разкрития на сп. „Шпигел“ и руската разследваща платформа "Istories" сочат, че от 2015 година насам Катерина Тихонова явно е пътувала повече от 20 пъти до Германия. При това тя е била придружавана от навярно въоръжени бодигардове на руската Служба за сигурност към президента, пише Deutsche Welle.

Какво показват данните

На германската полиция и разузнаването очевидно не са направили впечатление въпросните пътувания, въпреки че Тихонова е летяла до Германия под истинското си име.

Пътуванията са регистрирани благодарение на прихванати резервации за полети, копия на паспорти и данни от една италианска виза под номер ITA031963667.

Едно единствено нейно пътуване през 2019 година е била забелязано от германските служби за сигурност – макар и случайно. По-нататъшното проследяване на данните обаче не е дало резултати.

Провалът на службите

Себастиан Фидлер – експерт по сигурността и депутат от ГСДП – разкритикува остро провала на службите: „Въоръжени бодигардове на руския президент се разхождат незабелязано из Бавария и никой не се интересува от този факт“, заяви той, цитиран от NTV.

По-малката дъщеря на Путин явно е пътувала до Германия, за да се среща с един мъж, с когото отдавна поддържа лична връзка. Става дума за Игор Зеленский – руски творец, който не е роднина на украинския президент Володимир Зеленски. До април тази година Игор е бил ръководител на Баварския държавен балет и навярно е баща на четиригодишната днес дъщеря на Тихонова.

Кремъл, Тихонова и Игор Зеленский оставиха без отговор запитвания на германски медии за въпросните пътувания.