Незаконен салам затвори щанд на Русия в Берлин

Германците конфискуваха колбасите и евакуираха посетители на изложението "Зелена седмица"

Новини
21:37 - 17 Януари 2020
3526
Незаконен салам затвори щанд на Русия в Берлин

Щандът на Русия на най-голямото изложение за храни “Зелена седмица” в Берлин бе затворен за два часа заради 20 незаконно внесени салама.

“Вносът на свинско месо от Русия е забранен. Никога не е имало опасност за посетителите”, съобщиха организаторите на изложението. Заради недоразумението, още в първия ден на събитието посетителите в залата на Русия бяха евакуирани, а палатата затворена.

Русия е най-големият изложител на прочутото събитие и заема пълна зала на 5000 квадратни метра и на практика е най-големият изложител от всички 72 държави, представени на тазгодишното издание на “Зелена седмица”. Руските изложители са от 18 региона.

До акцията се стигна заради заповед на Окръжния офис на ветеринарномедицинския район Шарлотенбург-Вилмерсдорф от Берлин. предпазна мярка, тъй като на щанда е установено нелегално внесено свинско месо от Русия.

Митническите представители контролираха цялата изложбена площ на Русия. Около 280 стоки са конфискувани от пет щанда. За тях не са били представени съответните митнически документи. Малко след 16 ч. залата отново беше отворена за посетители.