Нидал Алгафари нападна Румен Радев

Актуални новини
11:14 - 15 Август 2022
3995
Нидал Алгафари нападна Румен Радев

Поредното служебно правителство на президента Румен Радев отново настройва народът и партиите едни срещу други. Така Нидал Алгафари, политически ПР и анализатор, атакува държавния глава в предаването „Добър ден, България“ на радио „Фокус“.

„И това служебно правителство започна за пореден път да настройва хората едни срещу други, да настройва народа срещу „Продължаваме промяната“, да настройва хората срещу политическа партия ГЕРБ, срещу ДПС, за да може да се освободи политическият терен да бъде само той единственият там, който да деребейства“, смята анализаторът.

Президентска република не може да има поне към този момент, категоричен е Аргафари.

„Това са го предвидили по-мъдрите от нас хора когато са съставяли Конституцията, и именно да не се получават такива желания на хора, които са неудовлетворени от това, което се получили, и все повече и повече, и затова така са направили да има служебен кабинет с някакъв определен мандат. И би трябвало да се направи редовно правителство, за да може Народното събрание да застане зад решенията на едно такова правителство.

Президентска република не може да стане поне към този момент. А това, че той иска абсолютната власт – да, иска я. Но той защо я иска? Дали я иска, за да поправи и оправи положението на хората в България? По-скоро усещам като че ли не.

По-скоро иска да направи така, че да си отмъсти по някакъв начин на лидера на политическа партия ГЕРБ, в момента иска да си отмъсти за това, че се еманципираха от него хората от „Продължаваме промяната“, иска да покаже, че той е някакъв родолюбец и да направи така, че да се изпокараме до крайност с привържениците и симпатизантите на ДПС. Тоест, този човек ни разделя по всякакъв начин“, коментира още Нидал Алгафари.

Според анализаторът, не газът е този, които разделя обществото, а лъжите на политиците.

„Не смятам, че основната причина за някой да спечели или да загуби е ако намери газ. Не е в това проблемът. Проблемът е в лъжите. Защото г-н Петков заедно с неговата сътрудничка Лена много дълго време ни лъжеха“, отбеляза още режисьорът и политически пиар.