Нидерландия с още една крачка към Катар, Депай герой

Лалетата разбиха Гибралтар с 6:0

Спорт
11:11 - 12 Октомври 2021
1747
Нидерландия с още една крачка към Катар, Депай герой

Нидерландия разгроми Гибралтар с 6:0 като домакин в мач от Група G от световните квалификации за Мондиал 2022.

Напълно очаквано „лалетата“ бяха пълни господари на терена и гостите могат да бъдат доволни, че си тръгнаха само с шест инкасирани попадения.

Головото шоу бе стартирано от Върджил ван Дайк, който бе точен още в 9-ата минута, а след още толкова реализира и второ попадение, но то бе отменено след преглеждане на ситуацията с ВАР.

В 19-ата минута Мемфис Депай пропусна дузпа, след като Брадли Банда успя да отрази изстрела му от бялата точка. Две минути по-късно нападателят бе в прегръдките на своите съотборници, възползвайки се от подаване на Дейви Клаасен, реализирайки в опразнената мрежа.

Последваха нови пропуски за Нидерландия, за да се стигне дълбоко в добавеното време, когато Мемфис Депай успя най-накрая да преодолее вратаря на гостите от дузпа и направи резултата класически.

Веднага след почивката Дензел Дъмфрис покачи преднината на домакините, а в 75-ата минута аванса на „лалетата“ набъбна на пет гола след гол на Арно Данжума.

Крайният резултат бе оформен четири минути преди края на двубоя, след като Дониел Мален се възползва от добро подаване на Мемфис Депай.

Нидерландия е едноличен лидер в класирането с актив от 19 точки, с две повече пред Норвегия, която се наложи с 2:0 над Черна Гора, докато Турция изстрада победата си с 2:1 над Латвия в заключителните секунди на добавеното време.