Ние сме Байер! А вие?

Леверкузен на финал, Рома страда след два гола преднина

Спорт
00:12 - 10 Май 2024
7595
Ние сме Байер! А вие?

Приказката за Байер Леверкузен през настоящия сезон продължава, след като воденият от Чаби Алонсо тим се класира за финала в Лига Европа, след като отстрани Рома.

„Аспирините“ завършиха наравно 2:2 с Рома в реванша на „Бай Арена“, но Байер Леверкузен спечели първия двубой на „Олимпико“ и продължава напред след успех с 4:2 в общия резултат.

Леандро Паредес даде аванс на „джалоросите“ от дузпа в 43-ата минута, като аржентинският национал удвои преднината на своя тим отново от бялата точка в 66-ата минута, като накара своя тим да мечтае, че е способен да сътворите чудото.

Комичен автогол на Джанлука Манчини в 82-рата минута намали изоставането на Байер Леверкузен, а Йосип Станиш дълбоко в добавеното време възстанови равенството.

По този начин Байер Леверкузен пренаписа историята и подобри титаничния рекорд на Бенфика от периода между 1963 и 1965, когато тимът постига 48 мача без поражения.

Сега „аспирините“ са едноличен притежател на рекордното постижение, след като воденият от Чаби Алонсо тим е вече непобеден в 49 последователни срещи.